Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
XVI. évfolyam 139. szám
2019-05-18 08:50:51
Trianon - Újraértelmezni a történéseket
2019-05-18 08:50:01
15 éve az Unióban
2019-05-18 08:49:36
Egy önzetlen mecénásra emlékeztek
2019-05-18 08:49:17
A megtermelt érték helyben marad
2019-05-18 08:48:52
Tatabányai Tavaszi Fesztivál

Az idén sem múlhat el a tavasz a város és a térség legnagyobb kulturális rendezvénysorozata nélkül. A Tatabányai Tavaszi Fesztivál kínálata ezúttal is rendkívül sokszínű: megtalálja benne a szívének kedveset mindenki, aki színvonalas irodalmi, zenei, színházi vagy képzőművészeti programra vágyik. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, akik a komolyzenével köthetnek „mesés” barátságot. Az események otthona A Vértes Agorája lesz, benne a Kortárs Galéria és a múzeum is, valamint a sorozathoz 2019-ben is csatlakozó MOST fesztivállal a Jászai Mari Színház.

 

 

 

 

 


Program:

2019. március 20-24., szerda-vasárnap
MOST Monodráma és Stúdiószínházi Fesztivál
Jászai Mari Színház

2019. március 22., péntek
19:00 A Tatabányai Tavaszi Fesztivál ünnepélyes megnyitója – Csík zenekar
A Vértes Agorája, Nagyterem

Túl három évtizeden is töretlen a népszerűsége a Kossuth- és Fonogram díjas Csík zenekarnak. A Kecskemétről indult formáció a közelmúltban zárta harmincéves jubileumi turnéját, és a nagy menetelést követően megpihenni vágyott. Ezt a szünetet szakítják meg a nagyszerű zenészek azért, hogy újra A Vértes Agorája színpadára lépjenek, és méltó nyitókoncertet adjanak a Tatabányai Tavaszi Fesztiválon. Hiszen városunkban és térségében is évről évre azért ragadnak hangszert, hogy „a jelenkor művészetévé, élő városi folklórrá varázsolják csodás örökségünket, a magyar népzenét”.

2019. március 23., szombat
10:00 Dallam Regionális Kórusfesztivál
A Vértes Agorája, Nagyterem

A találkozó célja, hogy bemutatkozási és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosítson a jelentkező ifjúsági kórusok számára, valamint segítse a baráti és szakmai kapcsolatok kiépítését.

2019. március 24., vasárnap
10:00 Ráhangoló
Benedek Elek: A papucsszaggató királykisasszony
A Vértes Agorája, Nagyterem

160 éve született Benedek Elek. A Ráhangoló a nagyszerű mesemondóra emlékezik ezzel az előadással, amelyben népzenével, néptánccal, klasszikus zenével és történelmi táncokkal mesélik el a történetet a gyerekeknek. Közreműködnek a Forgórózsa Központ gyerektáncosai. A koreográfus Szegvári Ildikó, a zenei szerkesztő Ocskai Gabriella.

18:00 Feketén fehéren – Demeniv Mihály és Tálas Áron koncertje
A Vértes Agorája, Nagyterem

A két fiatal művész külön-külön és együtt is fekete és fehér billentyűkön játszva garantálja a különleges zenei élményt. Demeniv Mihály harmonikaművészt a Virtuózok című tehetségkutató döntőseként és különdíjasaként ismerhette meg a közönség. álas Áron zongoraművész 2013-ban megnyerte zenekarával a Jazz-combo versenyt és Junior Prima díjjal tüntették ki. 2015-ben bejutott a Montreux Jazz-zongoraverseny döntőjébe és Gramofon díjjal jutalmazták.

Műsor:
Harmonika:
D. Scarlatti: C-dúr szonáta
Richard Galliano: Opale Concerto 2., 3. tétel
Eduard Akhanov: Russian in Finland

Zongora:
Walter Gross: Tenderly
Jimmy Van Heusen: Like Someone in Love
Thelonius Monk: Reflections
Chick Corea: Windows

Duó:

A. Piazzolla: Aconcagua 1., 2., 3. tétel
Vladimir Zubitsky: Omaggio ad Astor Piazzolla
Eduard Akhanov: These foolish things

2019. március 26., kedd
18.00 Félszáz – Az Új Forrás születésnapi estje
A Vértes Agorája, Nagyterem

Ötven éves az Új Forrás folyóirat. Az ünnepi rendezvényen közreműködnek: Rákóczy Anna (fuvolaművész), Galkó Balázs (színész), Krulik Zoltán (zeneszerző, zenész), Monostori Imre (irodalomtörténész), Papp Máté (író, kritikus), Szénási Zoltán (irodalomtörténész), Reichert Gábor (irodalomkritikus). A műsorvezető ezúttal is Jász Attila – Csendes Toll – lesz.

2019. március 27., szerda
19:00 Tatabányai Black Diamond Big Band koncertje – vendég: Charlie
A Vértes Agorája, Nagyterem

A Tatabányai Black Diamond Big Band visszatérő fellépője a fesztiválnak. Több mint húszéves fennállásuk során helyet követeltek maguknak Magyarország jazztérképén. Törekvésük, hogy a jazz muzsika gyökereit tiszteletben tartva kortárs elemekkel csábítsanak még több rajongót a műfaj kedvelőinek táborába. Az alapító és vezető Ludányi Tamás és a művészeti vezető Elek István vezetésével a formáció célja, hogy a színvonalas szórakoztatás mellett a tudásukat átadják a felnövő zenész generációnak.

2019. március 29., péntek
17:00 Import – Zalaegerszeg
A Vértes Agorája, Kortárs Galéria

Az elmúlt évben indult Import címmel az a kiállítássorozat a Kortárs Galériában, amely minden esztendőben más-más város alkotó közösségét mutatja be. Az idén a Tatabányai Tavaszi Fesztivál keretében zalaegerszegi ifjú művészek munkáiból nyílik tárlat. Kiállításaikat Könyörgöm, akasszuk fel! címmel rendezik, és most, kilencedszer – szokásuktól eltérően – hagyományos környezetben teszik közszemlére műveiket. A Kortárs Galériában sorozatuk első állomásának alkotói adnak ízelítőt művészetükből. A tárlatot az egyik tagjuk, Mécs Miklós nyitja meg.

2019. március 31., vasárnap
19:00 Az élet értelme – Egypercesek száz percben
Olvas Mácsai Pál, cimbalmozik Lukács Miklós
A Vértes Agorája, Nagyterem

Örkény István Egyperces novellák című kötete először 1968-ban jelent meg, és a műfaj hamar fogalommá vált, sorai szállóigévé. Az előadás során Mácsai Pál olvassa fel a novellákat, Lukács Miklós cimbalomművész kíséri őt.

2019. április 5., péntek
17:00 Mítosz és valóság – az erényöv titkos történetei
Kiállítás megnyitó
Tatabányai Múzeum

Az MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum vándorkiállítása a Tatabányai Múzeumban „vendégeskedik”. Ehhez kapcsolódik ...és mégis, mi volt a szoknya alatt? címmel az a tárlat, amely válogatás a Tatabányai Múzeum viselettörténeti gyűjteményéből, és amely nyomon követi a fehérnemű divat változásait a 19. század végétől a 20. század hatvanas éveiig.

19:00 Lajkó Félix és zenekara
A Vértes Agorája, Nagyterem

Lajkó Félix Liszt Ferenc-díjas magyar világzenei hegedűművész és zeneszerző. Virtuóz módon kezeli a hegedűt, emellett kiválóan játszik zongorán és citerán is.
Közreműködik: Lajkó Félix – hegedű, Sidoo Attila – gitár, Kertész Endre – cselló, Mazura János – tuba, Barcza Horváth József – nagybőgő, Czirják Tamás – dob

További információ: Varga Rita – 06-20/388-1959
www.avertesagoraja.hu

2019.03.13 14:35:42
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu