Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
XVI. évfolyam 139. szám
2019-05-18 08:50:51
Trianon - Újraértelmezni a történéseket
2019-05-18 08:50:01
15 éve az Unióban
2019-05-18 08:49:36
Egy önzetlen mecénásra emlékeztek
2019-05-18 08:49:17
A megtermelt érték helyben marad
2019-05-18 08:48:52
Továbbképzés építőipari szakembereknek

Közel százhetven építőipari szakembernek tartottak továbbképzést Tatabányán a Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki Kamara, valamint a Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében. Az Edutus Egyetem nagytermét megtöltő hallgatóságnak többek között a vitás elszámolási kérdések esetén segítségül hívható Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) vezető helyettese tartott előadást a szervezet munkájáról, az öt éves munkájuk alatt tapasztalt folyamatokról.

Csermely Gábor, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő társaság képviselőjeként elmondta, általában a kérelmek egyharmada megegyezéssel zárul, egyharmada bíróság elé kerül, a fennmaradó esetekben pedig nem lehet eldönteni teljesítés értékét, mert az elvégzett munka dokumentálása nem megfelelő.

A kezdetekben főleg a nagyobb építkezésektől keresték meg a TSZSZ-t, az ottani lánctartozások miatt. Másfél évvel ezelőtt indult el az a folyamat, hogy nagy számban magánépítkezők kérték eljárások indítását, mert érzésük szerint túlfizették a vállalkozót, vagy nem megfelelő minőségben végezte el a munkát.

Az előadó ismertette, hogy öt év alatt 1200-nál több kérelem érkezett be és több mint 800 eljárást folytattak le. A különbség oka, hogy nem minden kérelmet lehet befogadni, például olyankor, ha hiányos a dokumentáció, vagy nincs írásos szerződés, de előfordul, hogy már a hiánypótlási szakaszban megegyeznek a felek és nem kérik az eljárás lefolytatását.

Csermely Gábor a munkájukat akadályozó tényezőnek nevezte, hogy a bírósági eljárások eredményéről nem kapnak értesítést, mint ahogy a többi igazságügyi szakértő sem, ezért próbálnak a felekkel utólagosan is kapcsolatot tartani.

A jelenlévő műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők előadást hallhattak továbbá homlokzatszigetelésekről, erkélyek, loggiák és teraszok szigetelési hibáiról, illetve a szakszerű kialakításukról, tetőszigetelések szakszerű vízelvezetéséről, beázás elleni védelemről, és trapézlemezes tetőfödém térelhatároló szerkezetek tűzvédelmi kérdéseiről.

2019.03.13 15:04:42
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu