Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
Köszöntötték a HFL-győztes csapatot
2019-07-15 12:48:24
Udvardy György lesz az új veszprémi érsek
2019-07-15 12:41:35
Bridgestone: családbarát munkahely

2019-07-15 12:33:06
Átadták Tatán az Építők parkját
2019-07-15 12:27:10
A kamara is támogatja a lego-robot vb-t
2019-07-15 12:20:49
Legnagyobb ünnepére készül a város

Közös sajtótájékoztatón ismertette a 28. Komáromi Napok programját a Dunai bástya előtt dr. Molnár Attila Dél-, Keszegh Béla Észak-Komárom polgármestere, valamint Vizeli Csaba a dél-komáromi programok szervezését bonyolító Monostori erőd igazgatója.

- 1849. április 26-a az egyik legfontosabb dátum városunk történelmében. E kitüntetett napon az egyesített hazai haderők sikerrel tartóztatták fel a sokszoros túlerőben lévő császári csapatok ostromát! E dicső haditettre emlékezve Észak- és Dél-Komárom városvezetése első ízben, 1992-ben szervezte meg a közös Komáromi Napok eseménysorozatot. Azóta eltelt több mint negyed évszázad, így idén immár 28. alkalommal ünnepel közösen a város a Duna jobb és bal partján – kezdte sajtótájékoztatóját dr. Molnár Attila polgármester.

A városvezető elmondta, Dél-Komáromban a több színpadon zajló idei programsorozaton fellép többek között az Edda, Vincze Lilla és zenekara, a Piramis, a Kowalsky Meg A Vega, vagy épp a Neoton Família. A Magyar Lovas Színház és a Magyarock Dalszínház új bemutatóval készül, és nem maradnak el a hagyományos programok sem, így a történész konferencia, a múzeumi kiállításmegnyitó, vagy épp a kötélhúzás. Kiegészítő programként a Monostori erőd az ErődFeszttel várja az érdeklődőket, amelyen többek közt a Tankcsapda, Király Linda és Király Viktor, Rúzsa Magdi, Majka, és a Halott Pénz adnak majd koncertet. Mindezek mellett persze idén is lesz Mediawave az erődben. A Komárom-Komárno nemzetközi futóverseny pedig április 28-án rajtol.

- Észak-Komáromban olyan művészeket láthatnunk a színpadon, mint a Bikini, a Margaret Island, vagy az Ismerős Arcok, de fellép a Hodek Band, a Peter Cmorik Band és Lukás Adamec is – tette hozzá Keszegh Béla észak-komáromi városvezető.

A polgármesterek hangsúlyozták, Európában egyedülállónak számít, hogy két ország egy városa ilyen mértékű összefogásra képes. A rendezvénysorozat nyitányát idén is a két testület együttes ünnepi ülése jelenti majd április 26-án. Itt kerülnek átadásra a díszpolgári kitüntető címek, valamint a Pro Urbe- és polgármesteri díjak.

- A Komáromi Napok, mely a térség legjelentősebb fesztiválja, nekünk komáromiaknak nem csupán az összetartozást, a példamutatást, a barátságot, a szeretet és a hagyományainkhoz való ragaszkodást jelenti, de mindazt a számtalan emléket is, mely közös otthonunkká teszi Komáromot! Minden kedves komárominak és hozzánk látogatónak tartalmas kikapcsolódást kívánunk – zárta gondolatait dr. Molnár Attila.

További információ:

https://www.facebook.com/events/527362891004265/

https://www.facebook.com/events/356109674986497/

https://www.facebook.com/events/642811176137984/

2019.04.12 14:23:31
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu