Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
A trianoni diktátum - könyv alakban
2020-06-04 11:12:13
Turisztikai programot indít Magyarkanizsa
2020-06-04 10:54:24
Trianon 100 - közös megemlékezés Esztergomban
2020-06-03 13:38:10
Közel háromszázmilliós támogatás a Valeonak
2020-06-03 12:49:28
Ismét milliárdos támogatás jött KEM-be
2020-06-03 12:41:25
KEM-ben 3 településén épül óvoda és bölcsőde

A gyermekek és a szülők örömére újabb intézmények épülnek megyékben! A megyei önkormányzat által koordinált TOP keretében nyertes pályázatoknak köszönhetően Bakonyszombathelyen és Süttőn óvoda és bölcsőde létesül, Kisbéren pedig a település legkisebbjei számára bölcsőde kerül kialakításra.

A megyei önkormányzat kérésére év végén újabb pályázati szakasz nyílt meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében óvodai és bölcsődei intézmények fejlesztésére megyénkben. A felhívásra három település adta be pályázatát, mindhárom település fontos és indokolt fejlesztésre nyert támogatást. Kisbéren jelenleg nincs bölcsőde, nagy igény mutatkozik a szolgáltatásra. Bakonyszombathelyen egy más célra létrehozott, korszerűtlen épületben működik az óvoda és nincs bölcsődei ellátás. Süttőn pedig idegen tulajdonban működik az intézmény, melyet a tulajdonos más célra kíván hasznosítani, emellett férőhelybővítés is szükséges.

A megyei önkormányzat támogató döntésének köszönhetően hamarosan mindhárom településen új intézmény várja a legkisebbeket – összesen 689 millió forint fordítható a közeljövőben ezen fejlesztésekre. „Nagy öröm, hogy ezek a fejlesztések is sorra kerülnek, a korábbi nyertes pályázatokhoz pedig újabbak csatlakoztak. Fontos, hogy gyermekeinket megfelelő színvonalú intézmények fogadják, hogy ott jó és élmény legyen felnőni és fejlődni” – mondta el Popovics György, a megye első embere.

Bakonyszombathely 247,5 millió forint uniós támogatás segítségével építi fel az épületegyüttest, amelyben 2 db 25 férőhelyes óvodai, valamint 15 férőhelyes bölcsődei foglalkoztatót alakítanak ki, ezáltal egy 65 férőhelyes, innovatív, passzív ház jellegű intézmény várja majd a gyermekeket. Süttő 300 millió forintot fordít intézményének kialakítására –a településen 14 új bölcsődei férőhely, valamint 73 óvodai férőhely jön létre. Kisbéren 141,4 millió forint támogatással hoznak létre bölcsődét a volt zeneiskola épületében a meglévő épület átalakításával. A beruházás során 24 gyermek befogadására alkalmas csoportszobák kerülnek kialakításra a szükséges kiszolgáló helyiségekkel, konyhával és kültéri foglalkoztató terekkel.

2019.04.25 11:19:30
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu