Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
A trianoni diktátum - könyv alakban
2020-06-04 11:12:13
Turisztikai programot indít Magyarkanizsa
2020-06-04 10:54:24
Trianon 100 - közös megemlékezés Esztergomban
2020-06-03 13:38:10
Közel háromszázmilliós támogatás a Valeonak
2020-06-03 12:49:28
Ismét milliárdos támogatás jött KEM-be
2020-06-03 12:41:25
Dr. Karsai Béla vezeti a HTBK-t Fehérváron

Tisztújító közgyűlést tartott a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete ma a Városháza Dísztermében. Az idén 25 éves fennállását ünneplő szervezet éves közgyűlésén a tagság megválasztotta új tisztségviselőit. A következő négy évben dr. Karsai Béla vezeti a város egyik legtevékenyebb civil szervezetét. A közel 200 fős tagsággal működő Székesfehérvári Szervezet az idei évben is új és megújuló, tartalmas programokkal erősíti a város közösségét, a civil társadalom és a magyar honvédség közötti kapcsolatot

A Honvédség és Társadalom Baráti Köri mozgalom 25 éve bontott zászlót Budapesten. Az első vidéki szervezetként 1995-ben alakult meg a Székesfehérvári Szervezet, amelynek alapító elnöke Dr. Gyuricza Béla vezérezredes, országgyűlési képviselő volt. A Baráti Kör közel 200 fős tagságával majd egy negyed százada szolgálja a nevében is jelzett feladatot. Munkája eredményeként évente sok ezer kisdiák érti és érzi meg a hazaszeretet és a honvédelem fontosságát. Létrehozták és társtulajdonosként működtetik a Katonai Emlékpark Pákozd létesítményt. Munkájuk eredménye az első világháború 100 évfordulója alkalmából szervezett számos rendezvény itthon és a határon túl. Közeljövőben mutatják be a 7. Kárpát-medencei gyermekrajzpályázat díjnyertes alkotásait is, amire az idei évben is másfél ezer gyermek nevezett be. A szervezet közgyűlésén határoztak a jubileumi 25. év programjáról és megválasztották a következő négy éves időszak vezetőit is.

Hazafiság Iskolája, Ifjú Nemzetőrök foglalkozások, NATO konferencia és kiállítás, rajzpályázat fiataloknak, megemlékezések, előadások. Csak néhány azok közül a programok közül, amelyeket a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete bonyolított az elmúlt évben, mindezt megfelelő gazdálkodás mellett, hangzott el a civil szervezet mai közgyűlésén, amelyen a társszervezetek vezetői mellett dr. Karsai Béla elnök külön köszöntötte a szervezet egyik alapítója, dr. Gyuricza Béla vezérezredes özvegyét.

 A Városházán tartott eseményen dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, a szervezete tiszteletbeli elnöke mondott köszöntőt. Mint mondta, a város életében ez a szervezet, és az itt tevékenykedő személyek nagyon sok munkát végeztek. A katonai hagyományok őrzése, a civil társadalom és a honvédség közötti kapcsolat erősítése egy katonaváros életében nélkülözhetetlen. Székesfehérvár közössége csak erősebbé válik ettől. Kiemelkedő az a munka, amelyet a múlt tisztelete mellett a jövő, az ifjúság hazaszeretetre nevelése terén folytatnak. Nélkülözhetetlen az a híd szerep, amelyet a Baráti Kör betölt a város és a honvédség között, emelte ki a polgármester.

A köszöntőt követően dr. Karsai Béla elnök vezetésével tárgyalta meg a tagság a napirendi pontokat. Az elnökségi beszámolók a programokról és a gazdasági helyzetről adtak áttekintést az elmúlt négy évről, valamint a 2018-as esztendőről. Összességében látható, hogy Baráti Kör a Cselekvési Tervekben rögzített feladatokat mind az előző, mind a négy évre visszatekintve jó színvonalon, kreatívan és eredményesen teljesítette. Megállapították, hogy sikeres éveket zártak, több területen is előreléptek.

A 2019-es tervekről szólva elhangzott, az idei év feladati között szerepel az ifjúsági munka erősítése, az Ifjú Nemzetőrök foglalkozásai, nyári táborok, a szakképző iskolákkal való együttműködés tovább bővítése, A Hazafiság Iskolája program fejlesztése, kiterjesztése. Közeljövőben mutatják be a 7. Kárpát-medencei gyermekrajzpályázat díjnyertes alkotásait is, amire az idei évben is másfél ezer gyermek nevezett be.

A szervezet közgyűlésén határoztak a jubileumi 25. év programjáról és megválasztották a következő időszak vezetőit is. Az elnökség tagjai: Dr. Görög István elnökhelyettes, Dr. Bukli Ádám jogi vezető, Balassa István gazdasági vezető, László Tibor belsőmunka-vezető, Silye Sándor programvezető és prof. Dr. Sorosy Tamás titkár. A tagság döntése értelmében a következő négy évben Dr. Karsai Béla vezeti a HTBK Székesfehérvári Szervezetét.

2019.04.25 11:32:24
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu