Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
Fontos tudnivalók közös ügyeinkről
2019-09-13 11:25:23
Vállalkozói Mentorprogram kezdődött KEM-ben
2019-09-13 11:19:45
Megújult a Corvinus fehérvári campusának B épülete
2019-09-13 11:14:51
Száz új munkahely a Bridgestone-ban, Tatabányán
2019-09-13 11:11:30
Évadnyitó a Vörösmarty Színházban
2019-09-13 11:08:15
110 éves a MÁV Előre SC

A székesfehérvári A MÁV Előre SC jubileumi rendezvényen ünnepelte 110 éves fennállását. A klubnál jelenleg röplabda, kézilabda, labdarúgás, rúdsport, természetjárás, sakk, asztalitenisz és darts szakosztályok működnek; vezető csapatsportág a röplabda, amelynek mind a férfi, mind a női csapata NB I-ben játszik.  A nagy múltú klubot dr. Cser-Palkovics András polgármester és Nagy Róbert egyesületi elnök köszöntötték, továbbá üdvözlő levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök, az egyesület egykori sportolója.


1909. május 30-án kezdte meg működését a Déli Vasutas Testedző Kör: 110. évfordulója alkalmából tartott jubileumi rendezvényt a MÁV Előre SC. Az egyesület fennállása során a hazai bajnokságok meghatározó szereplője volt, jegyzett sikereket értek el az atléták, az íjászok, a kerékpározók, a tekézők, a sakkozók, az ökölvívók, valamint a röplabdacsapat. Jelenleg kézilabda, labdarúgás, női-férfi röplabda, rúdsport, természetjárás, sakk, asztalitenisz, és legfiatalabbként darts szakosztályok működnek a klubban. A klub 13 egyéni, valamint a csapatsportokban is több válogatott sportolót, továbbá számtalan utánpótlás-válogatottat nevelt és nevel ki napjainkban is.

A jelen nagyszerű eredményeiről és a jövőbeli tervekről beszélt Nagy Róbert egyesületi elnök: „A röplabda csapatsportág a vezető jelenleg a klubban: NBI-ben játszik a felnőtt csapatunk, a hatodik helyet szerezték meg, a lányok pedig – csodálatos eredményt elérve – bejutottak az NB I-es bajnokságba, és jövőre ott fognak majd szerepelni. A terveink között van, hogy mindkét csapatot olyan szinten tartsuk a támogatóink és a város segítségével, hogy bent tudjunk maradni az NB I-ben, a lányokkal pedig a későbbiekben, a sok utánpótlás-válogatott játékossal, egészen az extraligáig próbáljunk meg eljutni.” Az elnök a többi szakosztály eredményeit és jelenbeli helyzetét is elemezte, és végül kifejezte: a természetjáró szakosztályt is szeretnék fejleszteni, hogy még aktívabban működhessen.

Orbán Viktor miniszterelnök, a klub egykori sportolója levélben küldött gratulációt az egyesületnek: „Mind ismerjük Sándor Pál klasszikusának szállóigévé vált mondatát: „Kell egy csapat!” Akik pedig a MÁV Előre megalakulásának 110. évfordulóját ünneplik, azt is tudják, hogy miért kell az a bizonyos csapat, hiszen tudjuk, hogy – bár a gólt a játékos rúgja – a kupát mindig a csapat nyeri. Hálás vagyok érte, hogy annakidején Székesfehérváron egy kiváló csapat részese lehettem, mert azok az idők nemcsak életre szóló élményt jelentettek számomra, hanem olyan tudással és tapasztalattal is felvérteztek, amelyet a mai napig hasznosítani tudok.”

Dr. Cser-Palkovics András polgármester kifejezte, hogy a 110 évvel európai viszonylatban is ritkaságszámba megy a MÁV Előre története, működése: a város nevében köszönetet mondott azoknak, akik a klub múltjáért, illetve jelenéért, jövőjéért dolgoztak, dolgoznak, kiemelve Dévényi Tibor egykori elnök szerepét az egyesület történetében. A jelen sportolóit köszöntve Székesfehérvárról mint sportvárosról azt mondta: „Nagyon sok szempontból a sportot kiemelten fontos ágazatnak tekintjük, főként a közösségépítés vonatkozásában. Egy várost közösséggé a kulturális és a sportélete tudja formálni. Ez teszi lehetővé azt, hogy ne csak éldegéljünk – 100 ezren, sőt napi szinten 150 ezren – ebben a városban és annak környékén, hanem össze is kössön bennünket ennek a városnak a szeretete, múltjának tisztelete: amiben a sport életének tisztelete is szerepet kap.” A polgármester méltatta azokat a személyiségeket, köztük Fésüs Irént, a női röplabdacsapat vezetőedzőjét, akiknek elkötelezettsége, szakmai alázata a csapattal közösen csodákra képes; kifejezte, hogy óriási lehetőség áll a röplabdasport előtt a jövőbeli fejlesztések tekintetében, amit a város támogat. Zárszavaiban pedig azt fogalmazta meg: a városnak csak az lehet a célja, hogy minden sportágban legyen olyan szakmai műhely, ahol a fiatalok sportolhatnak.

A rendezvényen a Felicita Kulturális és TáncSport Egyesület ifjú növendékei, Szijjártó Krisztina tanítványai léptek fel, majd társ sportszervezetként Sárvári László, az Alba Volán SC ügyvezető igazgatója is köszöntötte a jubiláló klubot.

A rendezvényen részt vett Mészáros Attila alpolgármester, Dunai Antal olimpiai bajnok, volt válogatott labdarúgó, a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselője, Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára és Gál Péter Pál, a Fehérvár AV 19 elnöke, a MÁV Előre elnökségi tagjai, valamint a szakosztályok képviselői.

2019.06.05 10:53:06
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu