Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
Fontos tudnivalók közös ügyeinkről
2019-09-13 11:25:23
Vállalkozói Mentorprogram kezdődött KEM-ben
2019-09-13 11:19:45
Megújult a Corvinus fehérvári campusának B épülete
2019-09-13 11:14:51
Száz új munkahely a Bridgestone-ban, Tatabányán
2019-09-13 11:11:30
Évadnyitó a Vörösmarty Színházban
2019-09-13 11:08:15
V. Pákozdi Gasztro-Feszt

A turizmus paradoxonja, hogy egy népszerű turisztikai célpont, amely pont az érintetlensége, természetessége miatt vált azzá, a vendégek tömeges megjelenése után szükségszerűen átalakul, akár vonzerejét is elveszítheti. Ezt az ellentmondást kívánja feloldani Pákozd az ökoturizmus fejlesztésével.

Az egyre gyakrabban használt fogalmat a természetvédelmi Világszövetség definiálta: „Az ökológiai turizmus, vagy ťökoturizmusŤ a környezetért felelősséget vállaló utazás és látogatás a viszonylag zavartalan természeti területeken, azok természeti, valamint jelen és múltbeli kulturális értékeinek élvezete és értékelése céljából, úgy, hogy kíméli azokat a látogatás hatásainak mérséklésével, valamint a helyi népesség társadalmi, gazdasági előnyökhöz való juttatásával.”

A fentiekből következik, hogy Pákozd nem szállodakomplexumokban, hanem vendégházakban, csendes, falusi turizmusban gondolkodik, popfesztiválok helyett a néphagyomány értékeit közvetítené, az autóval érkezőknél szívesebben látja a bicikliseket, örömmel fogadja a horgászokat, természetjárókat, a futókat és a gasztroturistákat.

Ennek szellemében szervezik immáron fél évtizede a Pákozdi Gasztro-Fesztet. Az öko-szemlélet a garancia arra, hogy a június 29-i, egész napos rendezvényen a résztvevők ételből, italból, programokból az eredetit, a természeteset: a valódit kapják. A poharakba kerülő bor a 450 millió éves hegy lankáin termett gyümölcsből érlelődött, a halat pedig adja a tó.

Itt nem lesz mikrózás&quot, gyorsmelegítés, tubusból nyomott ízesítő szószok, se slime-gyúrogatás, se playback. Street food helyett treatfood, azaz csemege, ritka élvezet jut a látogatóknak - mindenből. A fesztivál nyitányaként szolgáló két kategóriában (vöröshús és hal) megrendezendő főző-verseny, illetve a napot záró koncert között a szervezők kézműves harapnivalókat és bort - többek között a határon túli magyar borvidékekről - kínálnak, a színpadon autentikus zenei és táncprodukciókat, a gyerekeknek pedig népi játékokat.

A kézműves fogalom itt azonban már nem csupán a minőség iránti nosztalgia húrjait igyekszik megpendíteni, hanem a Magyar élelmiszer könyvben megjelent, szigorú szabályozás alapján előállított ételeket, italokat jelöl. A pákozdi rendezvény vendégei, a kirakodóvásár látogatói tehát biztosak lehetnek abban, hogy a tányérjukra kerülő falatok, a melléjük kortyolt italok, a desszertként fogyasztott lekvárok konzisztenciájukban, összetételükben és érzékszervi hatásaikban vagy tökéletesen egybevágnak a valódi élelmiszerekről alkotott elképzeléseikkel (ha még van), vagy éppen a kóstolásuk tapasztalatai alakítanak ki új igényeket - ízvilágok, vágyak számára nyitva kapukat.

És valódi lesz a zene is! Sipos F. Tamást ugyanis a természetes hangzásokat kedvelő PartYssimo zenekar tagjai kísérik. Az ötödik Pákozdi Gasztro-Feszten gyönyörű természeti környezetben ad egymásnak találkozót az étel, a bor és a jókedv.

Program:
10.00 A rendezvény és a Halfőző Nap megnyitója
12.00-18.00 Kulturális hagyományőrző programok, kézműves kirakodóvásár és a határon túli magyar
borvidékek bemutatkozása.
15.00 Csörömpölő Zenekar gyermekeknek
18.00 Kákics Együttes
20.00- 23.00 PartYssimo Zenekar
Sztárvendég: Sipos F. Tamás

Gyermekprogramok:
Játszóház, kézműves foglalkozások, lufibohóc és egyéb meglepetések, kézműves kirakodóvásár
További részletek és a Halfőző Verseny jelentkezési lapjának letöltése:

http://www.pakozd.hu/images/uploaded//File/0000szilvi/gasztro/szolos_pakozd_gasztro_talalkozo_halfozo_jelentkezesi_lap_docx_2019_.pdf
Honlap: http://www.pakozd.hu/gasztro-feszt-pakozd
FB.: https://www.facebook.com/events/458418741630745/

2019.06.05 11:01:41
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu