Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
A trianoni diktátum - könyv alakban
2020-06-04 11:12:13
Turisztikai programot indít Magyarkanizsa
2020-06-04 10:54:24
Trianon 100 - közös megemlékezés Esztergomban
2020-06-03 13:38:10
Közel háromszázmilliós támogatás a Valeonak
2020-06-03 12:49:28
Ismét milliárdos támogatás jött KEM-be
2020-06-03 12:41:25
Megújult a Corvinus fehérvári campusának B épülete

Másfél milliárd forintból újult meg a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának „B” épülete, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át. Az egykori huszárlaktanya épülete küllemében őrzi a hős fehérvári katonák emlékét, belső kialakítása, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő technikai felszereltsége pedig a jelenlegi 300 hallgatót és az itt dolgozó oktatókat, kutatókat szolgálja mától. A „B” épület hivatalos átadóján dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, dr. Pavlik Lívia kancellár, dr. Lánczi András rektor és dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszöntőt.

A Magyar Királyi „Szent István” 3. Honvéd Gyalogezred emlékét ápoló hagyományőrző honvédok és huszárok adták át a Corvinus székesfehérvári hallgatóinak az egyetem zászlaját szerdán. Ezzel a jelképes eseménnyel a kezdődött a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának mostanra elkészült „B” épületének hivatalos átadása. Az egykori kaszárnyaépület küllemében őrzi a hős fehérvári katonák emlékét, belső kialakítása, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő technikai felszereltsége a jelenlegi 300 hallgatót és az itt dolgozó oktatókat, kutatókat szolgálja mától.

A felsőoktatás, a kutatás akkor működik jól, ha beleilleszkedik a helyben lévő gazdasági környezetbe. Magyarország hosszú távú sikerének kulcsa a versenyképességünk fenntartása – mondta el az új épület avatásán dr. Palkovics László. „A modern infrastruktúra szerepe nagyon fontos, hiszen a világ gyorsan változik, évente jelennek meg új technológiák, új szakmák, amelyek új képzettséget igényelnek, ehhez ilyen környezetre van szükség, mint a Corvinus Székesfehérvári Campusa." – hangsúlyozta az innovációs és technológiai miniszter. „Székesfehérvár vállalati oldalról is jó környezetet kínál a képzéseknek, a cégekkel együttműködve tud az egyetem előrelépni, és a duális képzésből olyan hallgatók kerülnek ki, akik értik a vállalatok életét. A miniszter kiemelte, hogy Székesfehérvár a legsikeresebb az országban a duális képzés területén, amelyhez a Corvinus mellett az Óbudai Egyetem is hozzájárul.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap közel 1475 millió forintos támogatásával, az Emberi Erőforrás Operatív Program keretében meghirdetett Felsőoktatási infrastruktúra fejlesztése című pályázati konstrukció keretében valósult meg „A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztése, tudásközpontjának kialakítása” megnevezésű, EFOP-4.2.1-16-2017-00009 kódszámú projekt. A Budai úti épület átalakításával és felújításával 160 fős nagyelőadó, két 80 fős előadó, illetve több kisebb oktatóterem, számítástechnikai labor, könyvtár, többfunkciós kutatólabor és konferenciaterem várja a diákokat, valamint az oktatókat és a kutatókat – foglalta össze röviden a beruházás adatait dr. Pavlik Lívia kancellár. „A beruházás 16 hónap alatt valósult meg. A Székesfehérvári Campus arculatához hozzátartozik a családias környezet, ami nagyon sajátos és ritka a magyar felsőoktatásban. Az elmúlt időszakban komoly – közel hárommilliárd forint értékben – kutatási forrásokat is tudtunk Székesfehérvárra hozni.”

"Ennél dinamikusabban fejlődő campust még nem láttam Magyarországon, pár év alatt rengeteg minden történt." –hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében dr. Lánczi András rektor, hozzátéve, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem azon fáradozik, gondolkozik, hogyan lehetne Magyarországon jobb felsőoktatást csinálni. A rektor az egyetem oktatóinak, kutatóinak is felhívta a figyelmét arra, hogy óriási lehetőségek rejlenek a Székesfehérvári Campusban.

Az egykori laktanyaépület megújult, és önkormányzati beruházásban, mintegy 120 millió forint értékben a közeljövőben megvalósul a parkolóépítés és a parkosítás is, így válik teljessé a beruházás, mondta dr. Cser-Palkovics András. „Ez a mostani fejlesztés nem egy a városban megvalósulók közül, hanem kiemelt szerepe van, jelezve, hogy a város nemcsak múltjára és jelenére, hanem a jövőjére is gondol. Gyönyörű műemléki épületet mentett meg a beruházás és XXI. századi technológiával felszerelve jött létre modern infrastruktúra egy olyan városban, amely meghatározó a magyar gazdaság szempontjából." - fogalmazott a polgármester, aki köszönetet mondott a kormánynak, a szakminisztériumnak, az egyetem vezetőségének, a duális képzésekben közreműködő vállalatoknak és sportkluboknak, a középiskolák vezetőinek, a beruházás kivitelezőinek és mindenekelőtt a fiataloknak. „Az egyetemi infrastruktúra csak lehetőséget, keretet biztosít, de a fehérvári családok és fiatalok bebizonyították, hogy volt értelme a beruházásnak."

A közel másfél milliárd forint európai uniós támogatással létrejött modern, a XXI. századi igényeket kielégítő egyetemi létesítmény színvonalas és modern oktatási környezetet kínál a Campus 300 hallgatója számára. A hagyományos felsőoktatási, valamint a vállalatok és az egyetem együttműködésével szerveződő duális képzések Székesfehérvár és térsége gazdasági potenciálját erősítik.

2019.09.13 11:14:51
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu