Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
A trianoni diktátum - könyv alakban
2020-06-04 11:12:13
Turisztikai programot indít Magyarkanizsa
2020-06-04 10:54:24
Trianon 100 - közös megemlékezés Esztergomban
2020-06-03 13:38:10
Közel háromszázmilliós támogatás a Valeonak
2020-06-03 12:49:28
Ismét milliárdos támogatás jött KEM-be
2020-06-03 12:41:25
Vállalkozói Mentorprogram kezdődött KEM-ben

A kis- és középvállalkozások exportpiacra lépését, valamint beszállítóvá válását elősegítő országos mentor program megyei nyitórendezvényét tartották Esztergomban a megyei kereskedelmi és iparkamara szervezésében. Dr. Szerencsés László, a kamara elnöke köszöntőjében elmondta; az Országos Vállalkozói Mentorprogramban részt vevő kis- és középvállalkozások már sikeres, nagyobb vállalatok mentorálasával, pártfogásával termelési és értékesítési beszállítói láncokhoz csatlakozhatnak, illetve megalapozhatják vagy fejleszthetik az exportképességüket. Ezen célok megvalósulását a kormány 2019-ben 3,3 milliárd forinttal támogatja.

A programban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett koordinációs feladatokat lát el az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési alapítvány.

Hernádi Ádám, Esztergom fejlesztéséért felelős miniszteri biztos kiemelte, hogy kis és középvállalkozások a magyar gazdaság motorjai, hiszen ebben a szektorban dolgozik a munkavállalók 63 százaléka. Úgy fogalmazott, hogy fejlesztési biztosként számára kiemelt fontosságú a kkv-kkal való párbeszéd, az engedélyezési eljárásoktól a működés feltételeinek javításáig. A város, az önkormányzat katalizátori és támogatói szerepet kíván vállalni ebben a kérdésben.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke szólt arról, hogy megyénk tartósan az élvonalban található gazdasági teljesítménye alapján. Ez együttesen köszönhető a dolgozóknak, a vállalkozóknak és a kedvező körülményeket teremtő politikusoknak.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott megköszönte a kamara szervező szerepét a mentor programban és kiemelte, hogy a kis- és középvállalkozások segítése a kormányprogram kiemelt eleme. A szektor szereplőinek komoly fejtörést jelent a digitalizáció, a robotizáció, a termelékenység növelése, a generációváltás, és az exportpiacuk bővítése.

A beszállítóvá válás területén végrehajtott mentorprogram gondozására megyénkből önkéntes alapon három cég vállalkozott: az oroszlányi BorgWarner Kft., és Tatáról a Gedia Kft., valamint a Güntner-Tata Hűtőtechnikai Kft.. A mentorálás során a jelentkező vállalkozások egy éven át dolgoznak együtt a mentorokkal. Az első felmérést követően havonta találkoznak; áttekintik a program előrehaladását, ismereteket sajátítanak el a termelésirányítás, a minőségbiztosítás, a logisztika, az emberi erőforrás kezelés témaiban. A mentoráltak a folyamat végére elkészítik saját beszállító fejlesztési tervüket.

A program különlegessége, hogy nem csupán passzív jelenlétet és befogadói hozzáállást igényel a kiválasztott vállalatoktól, hanem mind a mentori, mind a mentorált oldal részéről aktív közreműködést és folyamatos figyelmet követel meg. A külpiacra lépés területén zajló mentorprogram gondozását megyénkből az esztergomi Neuzer Kerékpárgyár Kft., és a tatabányai P-Metál Kft. végzi.

A szintén egy éves folyamat során felmérik a részt vevő kkv-k fejlesztendő területeit, valamint bővítik a vállalkozások külpiaci ismereteit, a potenciális export célországainak körét és támogatják a vállalkozások exportstratégiai tervének kidolgozását. A fórumon dr. Balla Gergely, a mentorprogram országos operatív vezetője elmondta, érdemes segíteni a magyar kis- és középvállalkozásokat, mert termelékenységük 2010 és 2017 között a legnagyobb mértékben nőtt az Európai Unióban. Ez idő alatt a magyar kkv-k termelékenysége több mint 30 százalékkal emelkedett, ez a mutató az Európai Unióban 9 százalék, a visegrádi országokban pedig 6 százalék.

2019.09.13 11:19:45
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu