Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
Összegyűlt a pénz az Apponyi-szoborra
2020-06-19 06:49:49
A legenda folytatódik: X. Gyulai István Memorial
2020-06-19 06:43:21
A világ második legjobbja lett Szőnyi
2020-06-19 06:34:16
Jól haladnak a munkák a Palotavárosi tavaknál
2020-06-19 06:25:06
Nyári gyógynövények Csórról
2020-06-10 10:33:52
Jótékonysági est a szegényekért Pápán

Babos Tibor, Kincses László, Kenderszer Népdalkör és Néptánccsoport, Dé-Mol Társulat, Pusztainé Becskereki Virág, Tompa Melinda, nagyteveli Német Nemzetiségi Tánccsoport és Dominek Anna, a veszprémi Petőfi Színház színművészének közreműködésével tartotta hagyományos, Szent Erzsébet-napi jótékonysági estjét a Szent Anna Római Katolikus Plébánia a pápai Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermében. A rendezvény fővédnökei dr. Udvardy György veszprémi érsek és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, voltak.

A szép számban megjelenteket Salgó Ferenc kanonok-plébános köszöntötte, aki először köszönetét fejezete ki minden fellépőnek és minden résztvevőnek, akik támogatták a rendezvény sikerességét.
-2009-ben szerveztünk először a szegények javára jótékonysági estet. Nagy öröm számunkra, hogy idén is sikerült egy színvonalas gálát összeállítani - mondta Salgó Ferenc, aki hozzátette, Szent Erzsébet nagyon sok jót tett az emberekkel.
-2009-ben Holczinger Sándorné ötlete alapján szerveztük meg a jótékonysági estet, azóta pedig már hagyománnyá vált, hogy Erzsébet nap környékén tarjuk a gálát. Nő a szegények száma és egyben a szegénység is. Oda kell figyelnünk, észre kell venni a körünkben élő rászorulókat, hiszen sokféle arca van a szegénységnek. Nemcsak az éhezőkre gondolok e témában, hanem a széthullott családokra, a peremhelyzetben élőkre és a gyermekvállalással járó nehézségekkel küzdőkre. Sokféle módon próbálunk segíteni a plébánián. A plébánia egy helyi pékségnek köszönhetően a megmaradt pékárut átadja a rászorulóknak, de ruhát is gyűjtünk, s persze imádkozunk értük - tette hozzá az atya, aki hozzáfűzte, a befolyt 330.000 Ft összeggel a rászorulók mindennapjait segítik majd.
Salgó Ferenc elmondta, a szemléletformálást, a lelkületformálást, a szegények iránti bizalmat szerették volna ezzel a gálával is erősíteni, hiszen az emberekben megvan az adakozás, a jótékonyság szándéka.

Dr. Udvardy György érsek köszöntőjében úgy fogalmazott, köszönti mindazokat, akik az adakozás, a támogatás, az osztozás kultúráját, gesztusát fontosnak, értékesnek tartják.

-Köszönetet mondok a plébánia Karitász csoportjának és a főegyházmegye többi Karitászának is egyaránt, hiszen nap, mint nap osztozni a rászorulók nehézségében és reményt tartani bennük, ez Krisztustól kapott küldetésünk. Szükséges minden nap helytállni, de szükséges időről időre megünnepelni, amit kaptunk, amire lehetőségünk van. Jó az is, hogy az ünnep Szent Erzsébet nevéhez fűződik, hiszen az ő életpályája mutatja azt, hogy messze többről van szó a karitatív tevékenységben, mint, hogy valakinek van valamije, mert sokszor az sem világos, hogy ki az, aki birtokol, s ki az, aki rászorul a másik segítségére. Nem is a javak elosztásáról van szó, hanem Krisztusi magatartásról, aki nem birtokol semmit, az mindent átad, ami övé, s bennünket erre buzdít. Szent Erzsébet arra is példa számunkra, hogy mi az, amit egy ember tehet. Valójában nem az számít, hogy mink van, hanem az számít, hogy Krisztusi gesztus ott van bennünk, s akkor napról napra megnyílik a lehetőség, hogy adni és elfogadni is tudjunk. Fontosnak tartom az ünnepet is, ahol az osztozás kultúráját tudjuk építeni - mondta az érsek.

Forrás: papa-ma.hu

2019.11.19 14:28:01
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu