Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
Összegyűlt a pénz az Apponyi-szoborra
2020-06-19 06:49:49
A legenda folytatódik: X. Gyulai István Memorial
2020-06-19 06:43:21
A világ második legjobbja lett Szőnyi
2020-06-19 06:34:16
Jól haladnak a munkák a Palotavárosi tavaknál
2020-06-19 06:25:06
Nyári gyógynövények Csórról
2020-06-10 10:33:52
Környén tartották az újév első búcsúját

Évszázadok óta Környén tartják Magyarország első búcsúját, hiszen a község Római Katolikus Vízkereszt Templomát a Három Királyok tiszteletére szentelték fel, valamikor közkedvelt búcsújáróhely volt. Az egyházi ünnephez kapcsolódó vásáros hagyomány úgy egy évtizede jelentősen megkopott, azt 2016-ban elevenítette fel első alkalommal a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe. Az ország első búcsúját ezúttal január 5-én tartották, a szentmisén Varga Józsefné sekrestyés 33 esztendei szolgálatáért is köszönetet mondtak.

A háromkirályok látogatásának misztériumát jelenítették meg a környei egyházközséghez tartozó óvodások és általános iskolások a január 5-ei mise kezdetén, a vízkereszti jelenetet követően Gerendai Sándor esperes celebrált szentmisét, melyen – a többi között – így fogalmazott: a teremtés könyvében azt olvassuk, Isten mondta, legyen világosság. És amikor világosságról beszélünk, a természetes fényre gondolunk. A Nap, a Hold, a csillagok fényére, vagy a mesterséges fényekre, de az Úristen ennél sokkal nagyobb világosságot gyújtott: az értelem világosságát. És a lelkekben még ennél is magasabb rendű világosságot gyújtott: az igaz szeretetét, a szeretet ragyogását, mert mindent, amit ad, szeretetből ad az Isten.

A misén Horváth Boldizsár világi elnök és Méri János templomatya az egyházközség képviselőtestülete és a Háromkirályok Alapítvány nevében fejezte ki köszönetét Varga Józsefné 33 esztendeig tartó sekrestyés szolgálatáért. Ez egy krisztusi kor, amit végküzdött Kati néni sok szeretetben. Köszönjük a töretlen szeretetet, esztétikai érzéket, hogy 33 éven keresztül ilyen gyönyörűen díszítette fel az oltárt és a templomunkat. Köszönjük, hogy mindig pontosan, precízen részt vett a szentmiséken, az előkészítésén és a templomi rendezvényeken, 33 éven keresztül végezte az egyházközség pénzügyi elszámolását – fogalmazott Horváth Boldizsár, Kati néni számára erőt, egészséget kívánva, hogy még hosszú, hosszú éveken keresztül vehessen részt a szentmiséken, immáron aggódás és izgalom nélkül.

Kati néni februárban tölti be nyolcvanadik életévét, az elmúlt 33 esztendőben nem múlt el nélküle szentmise, keresztelő, gyászszertartás, templomi esemény. Ahogy fogalmazott, ha két napig távol maradt, már aggódott, mindent rendben talál-e. A stafétát most Kissné Ágoston Évának adja át, de természetesen segít a kezdetekben. Arra a kérdésre, hogy mit jelentett számára ez a 33 év, így felelt: örömmel csináltam mindig, boldog voltam, ha itt lehettem.

2020.01.08 12:19:24
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu