Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
Pályakarbantartás április 8-ig
2020-04-02 15:33:19
Konzultálni lehet kardiológusokkal
2020-04-01 11:37:22
Hazai térkép a vírus - fertőzöttekről
2020-04-01 11:12:43
Megújul a Gyermely - Bajna közti összekötő út
2020-04-01 11:04:29
Sikeres pályázatok KEM-ben
2020-03-31 17:01:59
Harmadszor is a Sissy a bajnok

Ötödik alkalommal rendezték meg Vértessomlón az U-40+ labdarúgó tornát, melynek gondolata még 2015-ben merült fel. Aki ismeri Kancz Csabát, a kormányhivatal vezetőjét és Igó Istvánt, a házigazdák polgármesterét, jól tudja, hogy egyáltalán nem áll tőlük távol a labdarúgás, sőt! Az ötlet, hogy a hivatalos találkozások közé érdemes lenne beiktatni egy jóízű focit is, a 2015-ös vértessomlói szüreti felvonuláson fogalmazódott meg, majd Richter Tamás képviselő, sportelnök javaslatára továbbfejlesztették az egymeccses gondolatot.

Első alkalommal 2016-ban a Kormányhivatal, az MLSZ megyei igazgatósága, a Felsőgalla és a Vértessomló U-40+-os játékosai rúgták a bőrt, majd 2017-től érkezett a Sissy, így az idei évben is már öt csapat küzdött a kupáért.
Dr. Kancz Csaba, dr. Csorba Zsolt, a Tatabányai Törvényszék elnöke, dr. Fodor János, a Tatabányai Járási Hivatal vezetője, Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója, Erős Gábor, egykori FIFA-asszisztens – többek között ők is pályára léptek az 5. tornán, játékvezetőként pedig Vankó Dániel kapott időnként hideget-meleget a játékosoktól egy-egy hibásnak vélt döntése után.

A tavalyi és tavalyelőtti tornagyőztes Sissy magabiztos, 9-1 arányú győzelmet aratott a Kormányhivatal ellen, második meccsén 12-0-ára náspángolta el az MLSZ-t, a Felsőgallával viszont 1-1-re egalizált, így 7 ponttal várta a negyedik meccsét a Vértessomló ellen. Addig a Felsőgalla is 7 pontot gyűjtött össze, így titkon minden bizonnyal a házigazdáknak szurkoltak, akik jól is nyitottak a Sissy ellen, hiszen az első gólt ők szerezték, de ezzel ki is ürült a gólzsákjuk, míg az ellenfél később hatszor rezgette meg a hálójukat. Így el is dőlt a dobogós helyezések sorsa: harmadszor aratott tornagyőzelmet a Sissy, második helyen végzett a Felsőgalla, és harmadikon a 6 pontos Vértessomló a Kormányhivatal és az MLSZ elleni győzelmével. E két együttes vívta a torna utolsó, s egyben a 4.-5. helyezés sorsát eldöntő  mérkőzését, így várható volt, hogy izgalmakban nem lesz hiány.

Előbb a Kormányhivatal hálóőre, dr. Fodor János kapott egy igencsak potyának nevezhető gólt, pár perccel később pedig az MLSZ-é, dr. Csorba Zsolt állt értetlenül, amikor egy gólhelyzetnek egyáltalán nem nevezhető szituáció után apránként átpattogott a labda a gólvonalon, s még maga Vankó Dániel is mosolyogva intett középkezdést. A folytatás már sokkal határozottabb gólokat, harciasabb helyzeteket, ragyogó mentéseket, védéseket hozott, és a Kormányhivatal 6-3-as győzelmét, amit azt jelentette, hogy felzárkózott a 3 pontos MLSZ-hez. De nemcsak felzárkózott, a rúgott és kapott gólok száma alapján meg is szerezte a negyedik helyet.

Az eredményhirdetéskor Igó István polgármester mindenki számára köszönetét fejezte ki a részvételért, hogy Vértessomlón, ahol igen népszerű a labdarúgás, és a csarnokukban, amely oly sok izgalmas összecsapást látott, évről-évre találkoznak úgy, ahogy annak idején megfogalmazták: nem csak hivatalos keretek között.

2020.01.13 14:43:11
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu