Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
CONSTUMA/Otthondisegn Kiállítás
2020-09-25 15:30:34
Esztergomi fatelepítés a Mérnöki Kamara kezdeménye
2020-09-25 15:27:48
Megújulhatnak a zöldterületek Veszprém belvárosába
2020-09-25 15:26:18
Élelmiszeripari cégek támogatása
2020-09-25 15:24:37
Újabb ipari parki fejlesztések Tatabányán

2020-09-25 15:22:28
Így változott egy év alatt KEM ingatlanpiaca

Cikkünkben Komárom-Esztergom megye ingatlanpiacát vettük górcső alá az Ingatlannet.hu segítségével, méghozzá az öt legnagyobb lélekszámmal rendelkező település tekintetében. Az elmúlt egy év alatt ugyan tapasztalhattunk igen jelentős változásokat is, mind a drágulás mind a csökkenés tekintetében. A legtöbb esetben viszont a mérsékelt árváltozás volt jellemző a megyében.

A komáromi családi házak drágultak a legnagyobb mértékben 2019 júniusa és 2020 júniusa között minden bizonnyal a komáromi házak árai emelkedtek a legnagyobb mértékben, viszont még így sem ott voltak a legdrágábbak az ilyen típusú ingatlanok, ezt a címet ugyanis a tatai családi házak nyerték el. Komárom területén tavaly júniusban még 259 ezer forintos négyzetméter áron kínálták eladásra a családi házakat, ez az összeg napjainkban már eléri a 318 ezer Ft/m2-t. Tatán pedig idén júniusban 327 ezer Ft/m2 körüli áron lehetett házakat vásárolni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Esztergom területén is az árak növekedése látható, hiszen ott egy év alatt 283 ezerről 296 ezerre emelkedtek az átlagos négyzetméter árak. Csökkenés csupán Oroszlány és Tatabánya területén volt észlelhető, azonban ezek is igen minimálisnak mondhatóak. Idén júniusban, Oroszlányban 214 ezer, Tatabányán 258 ezer forintos négyzetméter áron kínálták eladásra a családi házakat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A téglalakások a legtöbb településen olcsóbbak lettek
Ellentétben a családi házakkal, a téglalakások Komáromban nemhogy nem drágultak, de még olcsóbbak is lettek pár ezer forinttal négyzetméterenként, így elérve idén júniusban a 463 ezer Ft/m2 árat. A legnagyobb mértékben a tatai téglalakások ára csökkent, majd azokat a Tatabánya területén megvásárolható lakások követték. Ennek következtében idén Tatán 360 ezer forintos négyzetméter áron, Tatabányán pedig 346 ezer forintos négyzetméter áron vásárolhatunk téglaépítésű lakásokat.

Csökkenés történt még Esztergom területén is, ott egy 20 ezer forintos négyzetméterár mérséklődés következtében, napjainkban 416 ezer Ft/m2 áron kínálják eladásra a téglalakásokat. Egyedül Oroszlány területén tapasztalhattunk drágulást, ott ugyanis majdnem 10 ezer forinttal emelkedtek a négyzetméterenkénti átlagárak az egy év lefolyása alatt.
 
A panelek minimális árcsökkenést tudhatnak maguk mögött
Komárom kivételével az összes városban árcsökkenést tapasztalhattunk. Esztergomban ennek mértéke elérte a 45 ezer, Oroszlányban a 20 ezer, Tatabányán pedig a 12 ezer forintot négyzetméterenként. Tatán csupán minimális mérséklődés volt látható, így ott napjainkban négyzetméterenként átlagosan 5 ezer forinttal olcsóbban kínálják a panellakásokat a tavalyi év júniusához képest. Oroszlányban pedig majdnem 20 ezer forintos négyzetméterár emelkedés történt az elmúlt egy év során.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 A lakáspiaci forgalom is csökkent a 2019-es végén
A KSH statisztikai adataiból megtudhattuk azt is, hogy hat év után 2019-ben mérséklődött először a lakáspiaci tranzakciók száma, melynek mértéke körülbelül 11 százalékra volt tehető a korábbi évhez képest. Ennek köszönhetően 2019 IV. negyedévében ötödével kevesebb ingatlaneladás történt. Ez a mérséklődés köszönhet vissza a már bemutatott települések áraiban is.

2020.08.03 20:18:09
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu