Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
CONSTUMA/Otthondisegn Kiállítás
2020-09-25 15:30:34
Esztergomi fatelepítés a Mérnöki Kamara kezdeménye
2020-09-25 15:27:48
Megújulhatnak a zöldterületek Veszprém belvárosába
2020-09-25 15:26:18
Élelmiszeripari cégek támogatása
2020-09-25 15:24:37
Újabb ipari parki fejlesztések Tatabányán

2020-09-25 15:22:28
Városrészeit egyesíti Tatabánya

Az A-Híd a várost átszelő vasútvonal keresztezésével alakítja ki Bánhida és Sárberek között a kapcsolatot, aluljáró épül és vasúti hídon is dolgoznak. Tatabánya 17 kilométer hosszan terül el, a várost kettévágja a Budapest-Bécs vasútvonal. A sűrűbben lakott területeken jelenleg csak három helyen lehet keresztezni a vasutat, ez jelentősen lassítja a megyeszékhely közlekedését. Ennek fejlesztésére indult el az az öszetett projekt, ami 2023 tavaszáig zajlik le és összekapcsolja Bánhida és Sárberek városrészeket.

A már lassan 40 éve tervezett építkezés részleteiről és várható haladásáról tartottak sajtótájékoztatót a tatabányai polgármesteri hivatalban. A fejlesztést a Modern Városok Programban valósítják meg, mintegy fele-fel részben hazai és önkormányzati forrásokból. A részben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF), részben pedig a város beruházásában lezajló fejlesztést projektet az A-Híd Zrt. kivitelezi. Ennek során kialakítanak egy 824 m hosszú, új nyomvonalon vezetett 2x1 sávos utat, mely magában foglal egy 222 m hosszúságú közúti aluljárót (a város itt beruházó), illetve egy új szerkezetű, 14,7 m szabadnyílású, 2 vágány átvezetését biztosító vasúti hidat (itt látja el a beruházói szerepet a NIF). Az összekötő út 6,5 méter széles lesz, járdával és kerékpárúttal. A gyalogos és biciklis átkelést az aluljárón keresztül is biztosítják.

A sajtóeseményen bemutatott ütemterv szerint a fejlesztés során először az érintett - az országban legforgalmasabbnak számító - 1-es jelzésű MÁV-vonal kap új szerkezetű, nagy forgalmat lehetővé tevő paraméterekkel felépített hidat: erre a Budapest-Bécs vasúti összeköttetés Biatorbágy-Tata szakaszának későbbi fejlesztéséhez lesz szükség. Mivel folyamatosan biztosítani fogják vasútvonal, először terelővágányt kell építeni. Ennek előkészületeit a szerződés nemrég történt hatályba lépése előtt megkezdte már a kivitelező, azonban még egyeztetés zajlik, így ősszel kezdődhet a kivitelezése. Miután az a terelővágányra várhatóan 2021. márciusában átirányítják a vonatokat, megkezdődhetnek az aluljáró földmunkái és réselése, illetve az útépítés közműkiváltásai. Ezt követően nyáron a vasúti híd és a közúti aluljáró építkezése indul el. Várhatóan 2021 őszén készül el a híd és ekkor terelik rá vissza a vonatforgalmat is. Eközben nyáron az út alépítményein már dolgozni fognak, majd 2022 tavaszától aszfaltozni is fogják, az év telére pedig elkészül az aluljáró. Ezt követően már csak a befejező munkák maradnak hátra és 2023 tavasszal zárhatják le a projektet. Mindehez hozzátartozik, hogy a új út nyomvonalát még nem véglegesítették a felek, ennek is meg kell történnie, ugyanúgy, mint számos tervezési feladatnak, ami ebből is következik.

Az eseményen felszólalt Bencsik János országgyűlési képviselő, Tatabánya polgármestere 1990-2010-ig, Szücsné Posztovics Ilona jelenlegi polgármester, valamint Schmidt Csaba önkormányzatai képviselő (Tatabánya polgármestere 2010 és 2019 között). Ezt követően Nyul Zoltán, a NIF vezérigazgató-helyettese kifejtette: örül, hogy pozitív rendezvényen vehet részt, amely a minőségi előkészítésnek köszönhetően történhet meg.
Nyul Zoltán rámutatott: a jelenlevők mindent megtettek azért, hogy a projekt eljusson addig a pontig, hogy hatásba léphessen a szerződés. Emlékeztetett még: a NIF-et ugyan sokan nem a városi projektjeiről ismerik, de az állami infrastruktúraépítő már hosszú ideje végez ilyen fejlesztéseket. Többek között arra is kitért, hogy NIF saját szervezettel végzi el a mérnöki feladatokat.

Sal László az A-Híd Zrt. vezérigazgatója rámutatott: örömel veszik át a stafétát, a cég munkatársai tettrekészen várják a feladatokat. Szavaiból kiderült: előre gondolkoztak és a határidők betartása érdekében már a szerződés megkötése, de nemrég megtörtént hatályba lépése előtt is felkészültek a feladatokra, foglalkoztak a tevrezési előkészítési feladatokkal. Emlékeztettett: az A-Híd teljes mértékben magyar tulajdonú cég, mely mintegy ötszáz családnak ad munkát és már hosszú ideje bizonyít, a vállalat tavaly ünnepelte alapítása hetvenedik évfordulóját. A vezérigazgató végül kifejtette: meg van győződve, hogy a projekt összetett és szép feladata jó kezekbe került, az A-Híd egyszerre szeret és képes megfelelni az ilyen kihívásoknak.

2020.08.07 11:46:23
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu