Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
600 milliós fejlesztés a Motor-Classicnál
2020-10-26 21:17:43
ROBOTEXPÓ lesz a MOL Aréna Sóstón

2020-10-26 10:31:49
Rohamosan terjed a koronavírus
2020-10-26 10:24:35
Megújult a szülészet
2020-10-22 12:30:41
Világító kerékpárút épült
2020-10-22 12:24:34
Újabb ipari parki fejlesztések

Az ipari területek gyorsabb és biztonságosabb elérésének biztosítása érdekében 608 millió Ft vissza nem térintendő európai uniós támogatásban részesült a megyeszékhely. A Magyarország Kormánya és az Európai Unió által támogatott fejlesztés keretében felújították az Ipari Parkban a Búzavirág utat, valamint a Tatai út, illetve Mikoviny Sámuel utak felújításával, illetve összekötésével megteremtették a Galla ipari övezet és az M1 autópálya közötti gyors és biztonságos összeköttetést.

A projekt részeként korábban megújult a Búzavirág út, a több mint 12 ezer főt foglalkoztató Ipari Park legrégebben épült útja. A Tatabánya-Környe Ipari parkban dolgozók nagy része ezen az úton keresztül közelíti meg munkahelyét, továbbá a terület teherforgalmának jelentős részét is ez az út vezeti le. A húszéves útszakaszt 1.784 méter hosszan újították meg, teherbírását az új műszaki előírásoknak megfelelően növelték és új buszöblöt alakítottak ki. A tervezést és a kivitelezést tatabányai székhelyű vállalatok, az Úthálózat Kft., és a Geotech Kft. végezték.

A projekt érintette a város másik jelentős ipari területét, a Galla ipari övezetet. A terület jelenlegi közlekedésfejlesztési beruházása során új közúti kapcsolatot alakítottak ki és ennek eredményeként a VII-es telep és a Rehling Konrád út könnyebben elérhető az M1 autópálya óvárosi lehajtójának irányából. A Tatai és Mikoviny Sámuel utak felújításával, összekötésével az autópálya gyorsabb elérését megteremtették. Ezzel egyidőben tehermentesítették a szintén jelentős teherforgalmat lebonyolító Fatelepi utat. A fejlesztés része volt az iparvágányok megszüntetése és a vasúti átjárók elbontása.

A fejlesztés eredményeként 1.867 méter útfelújítást és 410 méter új út építését, a közvilágítás és a csapadékcsatorna kiépítését tartalmazó beruházás megvalósításában szintén térségi gazdasági szereplők vettek részt: a tervezést a Pannon Út Kft., az Úthálózat Kft., valamint a Fénysport Lux Kft., a kivitelezést az Extreme Park Kft. végezték.

Az utóbbi fejlesztésük előnyeit azonban nem csak az ipari övezet vállalatai élvezhetik, hanem a közeli Óvárosi városrész lakói, a középiskolákba érkező tanulók, valamint a Gyémánt Fürdő látogatói is. A megépült átkötő szakasszal lehetőség nyílik arra, hogy az átmenő teherforgalmat ebből a városrészből más, nem lakóövezeti irányba tereljék, így biztonságosabbá téve az óvodák, iskolák és helyi üzletek megközelítését, Óváros fő közlekedési útján való közlekedést.

A projekt a Széchenyi 2020 program Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című, TOP-6.1.5-15 kódszámú felhívás keretében valósult meg.

2020.09.25 15:22:28
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu