Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
600 milliós fejlesztés a Motor-Classicnál
2020-10-26 21:17:43
ROBOTEXPÓ lesz a MOL Aréna Sóstón

2020-10-26 10:31:49
Rohamosan terjed a koronavírus
2020-10-26 10:24:35
Megújult a szülészet
2020-10-22 12:30:41
Világító kerékpárút épült
2020-10-22 12:24:34
Nyitásra készül a Várkertfürdő Minihotele

Közel egy évvel ezelőtt döntött arról a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. igazgatósága, hogy saját forrásból egy kis hotelt alakít ki a Várkertfürdő területén, mellyel azt a régi igényt elégíti ki, hogy a több napra érkező vendégek a szobából papucsban, köntösben átsétálhassanak a medencékhez. A létesítményegységnek az uszodaépület emeletén szabadítottak fel helyet, az irodák, csoportos öltözők megszüntetésével és a konditerem áthelyezésével 600 négyzetméteres terület vált szabaddá, ahová 14 lakóteret terveztek. Ebből mostanra 7 elkészült, a fürdő az őszi szünetre tervezi az első vendégek fogadását.

Nagy Zsolt vezérigazgatótól megtudtuk, a meglévő helyiségek belső falait és a gépészeti rendszerek elbontását követően foghattak hozzá az új terek kialakításához. 3×8 méteres lakóegységeket hoztak létre úgy, hogy mindegyikhez tartozik egy 3-6 négyzetméteres télikert, erkély. A tervezésnél arra törekedtek, hogy ne szobák, hanem konyhasarokkal felszerelt apartmanok jöjjenek létre, melyek a többnapos szállóvendégek kiszolgálására is alkalmasak. A lakóterekben szétválasztható franciaágyakat helyeztek el, melyekhez igény esetén pótágyakat is biztosítanak, a konyhasarkot hűtővel, mikrohullámú sütővel és vízforralóval szerelték fel, a fürdőszoba pedig minden igényt kielégítő színvonalat képvisel.

- A hotelt 3 csillag superior katagóriára terveztük, ezt majd ellenőrizni is fogják - közölte a vezérigazgató, hozzátéve, a hotelt népszerűsítő honlap elkészült, a működési engedélykérelmet beadták és arra számítanak, hogy az első vendégek már az őszi szünet elején megérkezhetnek. A létesítmény szállóvendégként számít a fürdőbe érkező pihenni vágyókra, a hivatásturizmus keretében a városba érkező látogatókra és akár magánjellegű, családi rendezvények résztvevőire is, mint például egy lakodalom távolról jövő násznépére. A város más szálláshelyeihez hasonlítva, a Minihotel nagy előnye, hogy a fürdő területén található, az árakban pedig benne foglaltatik a medencék, a szauna és a konditerem használata is.

A Várkertfürdő új szálláshelyét dr. Áldozó Tamás polgármester is megtekintette, aki úgy fogalmazott, a létesítmény által kialakított hotel és a döbröntei vendégház egyértelműen a helyi idegenforgalom minőségi előrelépését eredményezi, bár a jelenlegi járványhelyzetben nem nagyon lehet idegenforgalomról beszélni. Ennek ellenére nagyon fontos szerepet töltenek be a város életében az önkormányzat gazdasági társaságai birtokában lévő a szálláshelyek.

- Jó döntésnek találtam már az elején, hogy ezeket a tereket szálláshely kialakítására használták és az első pillanattól figyelemmel kísértem a Minihotel létrehozását. Azt hiszem, a fürdő megalapozottan számíthat élénk érdeklődésre, most már csak arra kell ügyelni, hogy hosszú távon, megfelelő színvonalon üzemeltessék - közölte, hozzátéve, ez a hotel nagyszerűen kapcsolódhat majd az uszoda és a termálfürdő közé tervezett nagy hotelhez.
A Várkertfürdő Minihotelének 7 szobája tehát hamarosan benépesülhet vendégekkel, a másik 7 szoba megnyitását pedig a karácsonyi időszakra tervezi a vezérigazgató.

2020.10.08 11:34:14
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu