Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
Jól halad a déli összekötő út építése
2021-02-01 10:35:51
Új ügyvezető Rácalmáson a Hankook Tire-nél
2021-01-22 13:33:34
Új kulturális központot alakítanak ki
2021-01-22 11:50:55
Érkezhet az orosz ellenanyag!
2021-01-22 10:07:39
Japán autóipari cégek a Közép-Dunántúlon
2021-01-19 12:42:57
Tisztelgés a Don-kanyarban elesettek előtt

Huszonegyedik alkalommal szervezte meg a Doni Hősök Emlékmenetet a Magyar Tartalékosok Szövetsége a Don-kanyarban elesett katonahősök tiszteletére. Az országos kezdeményezés nyitó eseményét Székesfehérváron tartották, a résztvevők a Fekvő katona emlékműtől indultak el 13 kilométeres emlékező túrájukra. A rendezvényen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki elismerést kapott a MATASZ tevékenységének támogatásáért.

Az 1943-as doni katasztrófa, a január 12-i urivi áttörés emlékére a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) minden évben megrendezi a Doni Hősök Emléktúrát. A több helyszínen zajló országos kezdeményezés ismét Székesfehérváron vette kezdetét azzal, hogy a MATASZ Fejér Megyei Szervezete útjára indította a helyi emlékmenetet a Fekvő katona emlékművétől. A programhoz csatlakoztak az SzSzC Váci Mihály Ipari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Hunyadi Mátyás Technikum tanulói és tanárai, továbbá a honvédség és a honvédelem ügyét pártoló hagyományőrző szervezetek képviselői.

A résztvevőket Nagy Lajos t. alezredes, a MATASZ megyei elnöke köszöntötte. Hangsúlyozta, fontos volt számukra, hogy a COVID-helyzet ellenére se szakadjon meg a több mint két évtizedes hagyományuk, így a járványügyi szabályok betartásával megrendezték az eseményt. "Emlékezni kötelességünk, ezt a gondolatot mindenki magáévá tudja tenni!" - monda megyei elnök.

A nyitó eseményen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester is, aki a MATASZ képviselőivel együtt mécsest helyezett el a Fekvő katona-emlékműnél a katonahősök tiszteletére. Széles Ernő, a MATASZ országos elnöke arany emlékérmet és oklevelet adományozott a városvezetőnek szervezetük tevékenységének, törekvéseinek támogatásáért. A polgármester megtisztelőnek nevezte a díjat, és köszönetét fejezte ki azoknak, akik a rendkívüli helyzetben is folytatják a hagyományt.

"Reggel, amikor kiléptem otthonról, mínusz 7 fokot mutatott a hőmérő. Ezekből a hideg napokból nekem csak pár jut, és akkor is általában melegben tölthetem az időt. Ám azok, akikre ma emlékezünk, olykor hónapokon keresztül nem mínusz 7, hanem akár mínusz 37 fokban voltak kénytelenek elviselni a mindennapokat, de teljesítették kötelességüket, sokszor az életük árán is." - fogalmazott dr. Cser-Palkovics András.

A menetelők ezután a Városház térre folytatták útjukat, ahol a 10-es huszárok emlékművénél, majd a II. világháborús harang emlékműnél rótták le kegyeletüket. 13 kilométeres túrájuk során további katonai emlékhelyeket és katonatemetőket kerestek fel.

A MATASZ Fejér megyei elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy hagyományosan idén nem hívják össze a Fejér menetszázadot, ám egyénileg, családilag, kis csoportokban idén is lehetőség van a megemlékezésre hat helyszínen. Az érdeklődők február 13-ig teljesíthetik a túrákat. További részletek a szervezet Facebook oldalán olvashatóak.

Forrás: okkfehervar.hu

2021.01.13 16:10:48
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu