Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
A kiállítás új állomása a Rudolf-Ház
2021-04-15 10:50:14
Újabb beruházás készül az ipari parkban
2021-04-15 10:45:23
Új épületet kap a füredi járási hivatal
2021-04-15 10:40:34
Wekerle Sándor és a dualizmus kora
2021-04-15 10:36:50
Tavaszköszöntő túra a Velencei-hegységben
2021-04-15 10:33:34
Érkezhet az orosz ellenanyag!

Megállapodás született arról, hogy Magyarország három ütemben nagymennyiségű oltóanyagot vásárol Oroszországból - derült ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter közös sajtótájékoztatóján.

A szerződés részleteiről még pénteken részletesen tájékoztatnak - tette hozzá a külügyminiszter. Hangsúlyozta: nemzeti érdek az oltás felgyorsítása, ami az oltóanyagok eddigi lassú érkezése miatt csak akkor lehetséges, ha hazánk más forrásból is vásárol hatásos és biztonságos vakcinát.

Az oltás felgyorsítása emberéleteket véd meg, lehetőséget ad arra, hogy az élet hamarabb térjen vissza a normalitás mezejére, lehetővé teszi, hogy a korlátásokat hamarabb oldjuk fel, ami a munkahelyek megvédésében segít - mondta Szijjártó Péter.

Mihail Murasko a közös sajtótájékoztatón elmondta, hogy magyar szakemberek megismerkedtek a klinikai vizsgálatok eredményeivel, a gyártást végző üzemekkel, a gyártási folyamattal, illetve decemberben Magyarországon is megvizsgálták a Szputnyik V vakcinát, amelyet a világ egyre több országában engedélyeznek, Moszkva pedig az Egészségügyi Világszervezettel is tárgyal az engedélyeztetés érdekében.


Az országos tiszti főorvos jelentős előrelépésnek nevezte csütörtökön az AstraZeneca, illetve az orosz Szputnyik V vakcina hazai engedélyezését. Müller Cecília azt mondta, fontos, hogy meggyorsítsák a védőoltások beadását, mert a jelenlegi, kedvezőbb járványügyi helyzetet csak így lehet fenntartani. Hozzátette, hogy az eddig érkezett oltóanyag nem elegendő, hiszen az öt alkalommal szállított Pfizer és az egyszer érkezett Moderna vakcina 165 ezer ember oltását teszi lehetővé. Eddig 134.554 embert oltottak be, közülük 4030-an már megkapták a második védőoltást is.

A két új vakcinát csak azután adhatják be, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriuma minden gyártási tételt megvizsgált - hangsúlyozta.

Csütörtökön Angela Merkel német kancellár arról beszélt, hogy Németország támogatást biztosít Oroszországnak az új típusú koronavírus ellen Oroszországban kifejlesztett Szputnyik V oltás európai uniós engedélyeztetéséhez.

Forrás: mti.hu

2021.01.22 10:07:39
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu