Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
A kiállítás új állomása a Rudolf-Ház
2021-04-15 10:50:14
Újabb beruházás készül az ipari parkban
2021-04-15 10:45:23
Új épületet kap a füredi járási hivatal
2021-04-15 10:40:34
Wekerle Sándor és a dualizmus kora
2021-04-15 10:36:50
Tavaszköszöntő túra a Velencei-hegységben
2021-04-15 10:33:34
Jól halad a déli összekötő út építése

Megkezdődött a várost délről elkerülő út építése. A közel 4,5 milliárd forintos beruházás elemeként összekötik a 62. és a 63. sz. főút városi szakaszait, azaz a Seregélyesi és Sárkeresztúri utat. Így hamarosan teljessé válik a Székesfehérvárt elkerülő körgyűrű.

A város a TOP-6.1.5-15 "Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés" felhívás keretében "Székesfehérvár, déli összekötőút megvalósítása" címmel nyert 4.479.211.016,- Ft támogatást. A projekt célja a jó színvonalú közúti elérhetőség biztosítása Székesfehérvár gazdasági területeihez, a vállalkozások és a munkavállalók számára.

A város szempontjából kifejezetten fontos fejlesztés kezdődött meg munkaterület-átadással még 2020 őszén, mondta el a bejáráson Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András hozzátette, a munkálatok ütemezetten, jól haladnak még annak ellenére is, hogy néha az időjárás nem kedvezett a kivitelezőknek. A déli összekötőút összességében mintegy 4.5 milliárd forintos uniós forrásból valósul meg. Az elkészülő déli összekötőút tehermentesíti a Széchenyi út - Horvát István utca kereszteződést, a Mártírok útját.

Az összekötő út kialakítása sok terhet levesz majd a város belső útjairól. Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő.

"Ez a közbeszerzés eredményes volt és a számunkra rendelkezésre álló forrásból meg tudjuk majd valósítani a Móri út felújítását is, amelynek már zajlanak az előkészületei" - tette hozzá Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő.

Az említett főutak elérése által a munkahelyek, egészségügyi és oktatási intézmények megközelítése is könnyebb lesz városon belül, mondta Törő Gábor országgyűlési képviselő. A városrész önkormányzati képviselője, Mészáros Attila kiemelten fontosnak nevezte a külső városrészeket összekötő útberuházást, amelynek köszönhetően így csökken majd a forgalom a Széchenyi út - Horvát István utca kereszteződésben is. Hozzátette, hamarosan az Auchan-körforgalom kérdése is rendeződik. A munkálatok idejére türelmet kért az ott élőktől.

A 4.479 milliárd forintos európai uniós támogatás segítségével megvalósuló beruházás során a 62. és a 63. sz. főút városi szakaszainak összekötésével kialakítanak két vasúti keresztezés feletti közúti felüljárót. Emellett, tervezetten kapcsolódó közúthálózati fejlesztésként, elkészül a Takarodó út és az Új Váralja sor bekötése a 62. és a 63. sz. főút közötti átkötő útba, illetve a Köles utcába. A fejlesztés keretében az útépítés és útfelújítás mellett bővül a kerékpárúthálózat, kiépítik a belterületi szakaszokon a hiányzó járdaszakaszokat, a közlekedésbiztonság érdekében korszerűsítik a közvilágítást, valamint 15 db parkolóhely létesül a Börgöndi út és a déli összekötő út kereszteződésében. A kivitelezés tervezetten 2023 tavaszán készül el. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

2021.02.01 10:35:51
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu