Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
40.000 $ támogatás az Alba Innovárnak
2021-10-04 11:58:21
Korszerűsítik a távhőrendszert
2021-10-04 11:53:36
50. születésnapját ünnepli a Gyermelyi
2021-10-04 11:48:54
Fotópályázat: Follyban járt az ősz

2021-09-29 11:42:44
Őszköszöntő kastélyünnep
2021-09-29 11:39:37
Veszprém megye élen jár a foglalkoztatásban

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos munkájukról, a foglalkoztatási helyzetről és a nyári ellenőrzésekről tartott sajtótájékoztatót Takács Szabolcs kormánymegbízott a Veszprém Megyei Kormányhivatal Lasztovicza-termében.

Takács Szabolcs járványkezelésben végzett tevékenységet értékelve hangsúlyozta: mindenkit köszönet és tisztelet illet, aki hozzájárult ahhoz, hogy legyőzzük a járvány terjedését. A kormánymegbízott felidézte, a kormányhivatal feladata volt a köznevelési és oktatási intézmények fertőtlenítőszerekkel történő ellátása, a szociális területen dolgozóknak védőfelszerelést juttattak el. Az oltást munkacsoport irányította, melyben kórházi vezetők, a katasztrófavédelem, a védelmi igazgatás, a háziorvosi képviselet, a népegészségügyi tiszti főorvos és a mentőszolgálat vett részt. Hét kórházi oltóponton és 168 háziorvosnál oltottak, jól szervezetten. A kormánymegbízott üdvözölte az oltást szolgáló együttműködést.

A foglalkoztatási helyzetet elemezve, Takács Szabolcs felidézte: a kormányzat mindent megtesz azért, hogy helyreálljon a 2019. évi foglalkoztatás. Ez Veszprém megyében már megtörtént, ahol a dolgozók száma magasabb az országos átlagnál, és több cégnél munkahelybővítés is történt. Az ágazatok védelméért a kormányzat gazdaságvédelmi akciótervet is meghirdetett, melynek része a bértámogatás.

Ez érintette a turizmust, vendéglátást, szabadidős tevékenységet, majd a kiskereskedelmi cégeket - Veszprém megyéből mintegy 7000 pályázatot nyújtottak be, csaknem négymilliárd forintra. A kutatás-fejlesztést érintő támogatásra mintegy 50 cég 1200 alkalmazottnál pályázott, csaknem egymilliárd forintért. Ezen felül a legalább egy hónapja regisztrált, 25 év feletti álláskeresőknél lehetett 50 százalékos bértámogatást igényelni, mely 500 embert érintett, 260 millió forint értékben. A kormányzat egyhavi 219 ezer forinttal támogatta az önfoglalkoztatókat, melyet kétezren igényeltek. Évek óta érinti a támogatás a nyári diákmunkát is. Így a mezőgazdaságban, a vendéglátásban, turizmusban és az önkormányzatnál dolgozhatnak ebben az esztendőben is a 16 és 25 év közötti, nappali tagozatos diákoknak.

Takács Szabolcs beszélt a nyári ellenőrzésekről, melyeknek nem a bírságolás a céljuk, hanem az emberek védelme. Vizsgálták a strandok vizeit, melyek kiválóak, az ellenőrzést folytatják. Folytatják a fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket is, különösen a játszótereken, de ez történik a vendéglátóhelyeknél, a szezonális élelmiszereknél, a parlagfüves területeknél. Újságírói kérdésre válaszolva, a kormánymegbízott közölte, elkötelezett a 8-as főút kétszer kétsávos fejlesztése mellett.

2021.08.04 14:30:45
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu