Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
Ismét lehet pályázni a sportösztöndíjra
2022-01-20 11:52:24
Fuss a Marson! V. Gánt trail futóverseny
2022-01-20 11:48:00
Pályázat: Aranybulla Emlékév
2022-01-20 11:42:51
Receptverseny - fermentált ételek
2022-01-20 11:39:35
A Videoton bízik az autóiparban
2021-12-22 10:12:36
50. születésnapját ünnepeli a Gyermelyi

Ki ne ismerné Magyarországon ezt a márkanevet?

Fél évszázad nagy idő, nemcsak egy ember, de egy cég életében is. A Gyermelyi tésztagyár idén ünnepli 50. születésnapját, miután 1971 szeptemberében kezdődött meg a termelés, és mára Magyarország piacvezető tésztagyártójának, legnagyobb tojástermelőjének és malomipari szereplőjének számít.

- Az első évben 4280 tonna tésztát értékesített a gyár, vagyis 50 év alatt mára megtízszereztük az eladást - emelte ki beszédében a Gyermelyi Zrt. elnök-igazgatója, Tóth Béla -. A tészta mellett lisztet és tojást is értékesítünk. Az utóbbi évtizedben cégünk dinamikusan fejlődött, amiben nagy szerepet játszottak az uniós és hazai forrásból kapott állami támogatások. A tervek szerint jövő tavasszal adjuk át a Gyermelyi Zrt. harmadik malomkomplexumát, amely 5,5 milliárd forintos beruházásból valósul majd meg.

- A mai jubileumi ünnepség apropója egy igazi magyar sikertörténet - mondta köszöntőjében dr. Nagy István agrárminiszter -. Agrárminiszterként felemelő érzés, hogy ilyen emberekre, ilyen cégekre támaszkodhatok munkám során. Mert nagyra értékeljük a magyar vállalkozások azon körének teljesítményét, amelyek évről évre a folyamatos fejlesztésben, a mennyiség mellett a minőség növelésében látják a jövőjüket. Az elmúlt 10 évben 35 milliárd forintot fordított beruházásokra a Gyermelyi Zrt. Az, hogy a cég ma már Magyarország piacvezető tésztagyártójának számít, az elmúlt 50 év építkezésének gyümölcse. Nincs hazánkban olyan ember, aki ne ismerné ezt a márkanevet, amely a természetes, jó minőségű és ellenőrzött, megbízható magyar élelmiszer nemzetközi szinonimája.

Ahogyan Illyés Gyula fogalmazta meg egyszer: "Magyarnak lenni nem származás, hanem vállalás dolga." Külön becsülendő a Gyermelyi hozzáállása abban, hogy nem csak a fogyasztók részéről várja el a magyar termékek választásának vállalását, hanem teljes működése során törekszik a hazai forrásból való beszerzésekre. Példamutató az a zárt, kontrollált alapanyag beszerzési integráció, mely több, mint 200 búzatermelő partnerén keresztül több ezer magyar családnak nyújt biztos hátteret - zárta gondolatait Nagy István.

Horst Galli, a Gyermelyi Zrt-nek gyártási technológiát évtizedek óta beszállító svájci Bühler AG Tésztaipari üzletágának régiós vezetője elmondta: tervek szerint a jövő tavaszra elkészülő, napi 300 tonna kapacitású harmadik malom gyártási technológiáját is a Bühler AG biztosítja.

Az agrárminiszter mellett Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő is kiemelte, hogy a Gyermelyi a pandémia idején is helyt állt. "A pánikvásárlások időszakában a cég hiánytalanul ki tudta szolgálni a fogyasztókat" - tette hozzá. Azt is hangsúlyozta, mekkora jelentősége van annak, hogy meg tudták őrizni termelési kultúrájukat, amely a mostani sikerek záloga.

Pekó László, a Co-op Hungary Zrt. igazgatósági elnöke kihangsúlyozta: a Coop és a Gyermelyi közötti kapcsolat is lassan 50 évre nyúlik vissza. "A Gyermelyi Zrt. a minőség, a környezettudatosság, a gazdák támogatásának jó példája" - tette hozzá.

Pósfai Csaba, a Gyermelyi Zrt. tésztagyár igazgatója elmondta: a legmodernebb csúcstechnológiával rendelkező, teljesen automatizált tésztagyárban ma már 118 ember dolgozik három műszakban. Két csarnokban összesen 6 gyártósor működik, melyekkel egy óra alatt 13,5 ezer kg terméket tudnak gyártani. A 13 csomagoló sor közül négyben visszazárható blokktasakos terméket állítanak elő, melyek iránt egyre nagyobb a kereslet. Jelenleg 339 tésztacikket gyártanak, idén több mint 25 újat vezettek be. Utóbbiak közül kiemelte a teljes kiőrlésű durumbúzából készült termékkört, illetve a Gyermelyi 2 tojásos durumcsaládot. A termékfejlesztéseknek köszönhetően olyan piaci szegmensekben vált versenyképes szereplővé a Gyermelyi, amelyben korábban főként olasz gyártók voltak jelen.

Káhn Norbert, a Gyermelyi Zrt. kereskedelmi igazgatója beszámolt arról, hogy az értékesítés a pénzügyi válság óta folyamatosan növekszik. A tavalyi év kiugró eredményt hozott, amiben a szerves növekedés mellett szerepet játszottak a koronavírus-járvány okozta pánikvásárlások hatásai is. 2015-ről 2020-ra meg tudták háromszorozni az exportértékesítést. A jelenleg zömében európai országokba, ezen belül is főként uniós tagállamokba irányuló kivitelét a jövőben dinamikusan növelni kívánja a cég, hiszen hazánkban már korlátozottak a piaci bővülés lehetőségei.

Veér Károly
Fotó: Mazán Tibor

2021.11.26 12:30:20
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu