Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
Disznótoros napok és farsangolás
2023-02-03 13:45:09
Megújul a Tóparti gimnázium épülete
2023-02-03 13:42:56
Megkezdődik a vasútállomás felújítása
2023-02-03 13:37:15
Április 2-án újra Rock and Roll futás
2023-02-03 13:32:23
Dr. Szerencsés László: A felújítások éve
2023-02-03 13:28:37
Átadták a Fejér megyei Príma díjakat

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete tizenhatodik alkalommal adta át a Fejér Megyei Príma díjakat, az elismeréseket idén is olyan személyek, illetve intézmények vehették át, akik a saját területükön maradandót alkottak. A gálát Kovács Tibor, VOSZ Fejér Megyei elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, hogy a jó megoldásoknak, a közös sikernek és az összefogásnak feltétele az, hogy érteni és értékelni kell egymást.

A díjazottakról szólva kiemelte, hogy olyan kiválóságokról van szó, akik életművükkel példaként szolgálnak. Kovács Tibor hozzátette, hogy a jó példa és az érték kiemelése a célja az évente megrendezésre kerülő Príma Gálának, a kiemelkedő teljesítményt nyújtók, a legjobbak elismerésének. Az elnök az "Év vállalkozója" díj kapcsán kiemelte, hogy a sikeres vállalkozások nagyon sok családnak adnak munkát és közösségformáló erejük van.
Az est résztvevői a hagyományoknak megfelelően dokumentumfilmet is láthattak a 2018 márciusában elhunyt Demján Sándor életéről. A Príma díj megalapítása Demján Sándor érdeme, célja a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztése és a magyar sport felemelése.

Köszöntötte az est résztvevőit Székesfehérvár Megyei Jogú Város nevében Lehrner Zsolt alpolgármester is, aki elmondta, hisz abban, hogy mindenki számára megvan az a terület, amelyen lelkesedéssel és sok munkával, befektetett energiával sikeres tud lenni. A XVI. Fejér Megyei Príma gálán 3 fődíjat osztottak ki 1-1 millió forint értékben, de a jelöltek mindegyike nyertes lehetett, hiszen a VOSZ Fejér megyei szervezetének elnöksége úgy döntött, hogy a közönségdíj mellett egy különdíjat is átad.

Magyar közművelődés kategóriában Spányi Antal megyéspüspököt díjazták. Magyar zeneművészet kategóriában az Alba Regia Szimfonikus Zenekar lett a díjazott, míg a magyar oktatás és köznevelés kategóriában Rockenbauerné Honfi Piroska (1966-2022) posztumusz díjat kapott, az elismerést lánya, Rockenbauer Réka vette át. A Fejér megyei Príma Díj idei közönségdíjasa magyar tudomány kategóriában Dr. Molnár Erika általános orvos lett, akinek szakterülete a csecsemő- és gyermekgyógyászat, valamint a csecsemő- és gyermekkardiológia.

Különdíjat vehetett át magyar zeneművészet kategóriában Fornai Miklós zongoraművész, zongoratanár, aki 2011-ben a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán végzett, mint klasszikus zongora előadóművész.

Az ünnepség keretében adták át az idei "Év Vállalkozója" díjakat is Mentes Zsoltnak, Németh Attilának, Kovács Antalnak, Weisz Gábornak, Simon Péternek és Varga Gábornak.

Mentes Zsolt, a MENTAVILL Kft. Tulajdonos ügyvezetője. A MENTAVILL 1991-ben alakult épületvillamossági termékeket forgalmazó, 100% magyar tulajdonú vállalat. Ember és vevőközpontú családi vállalkozásnak 2001-ben lett a generációváltó vezetője. Árukínálatukban megtalálható minden, amire a villamossággal kapcsolatban szükség lehet. Európa szerte ismert gyártók termékei mellett Mentavill márkás termékeket is kínálnak partnereinknek a pontosság és megbízhatóság jegyében.

Németh Attila, a Solartech Tamási Naperőmű Kft. tulajdonos-ügyvezetője. 2012-ben megépítette Magyarország első magánberuházásból megvalósult naperőművét Sellyén, mely jelenleg is a Tamási Naperőmű Kft. tulajdona, mely cégnek Németh Attila a tulajdonosa és ügyvezetője. Számos naperőmű beruházás kötődik a céghez. A Tamási Naperőmű Kft. 2019-től energia-hatékony mentorvállalata a köztársasági elnök által fővédnökölt Magyarország energiahatékonysági programjának a Virtuális Erőmű Programnak. Tevékenységével nagyban hozzájárul az ország co2 kibocsájtás csökkentéséhez és a megújuló energia hazai növekedéséhez.

Kovács Antal a FEZEN Fesztivál főszervezője, fesztiváligazgatója, a Fehérvári Fesztivál Kft. egyik tulajdonosa. Az általa megálmodott és létrehozott FEZEN Fesztivál idén ünnepelte 25. jubileumát több, mint 50 ezer látogató részvételével. A FEZEN több, mint egy évtizede megbízható rendezvénytechnikai partnere Székesfehérvár Önkormányzatának is.

Weisz Gábor a Gázmodul Weisz Kft. tulajdonosa és ügyvezetője. A Gázmodul - Weisz Kft. kezdetben családi vállalkozásként indult. Eredményeiket olyan jelentős munkáknak köszönhetik, amelyeket jó minőségben, igényesen és műszaki szempontok szerint, színvonalasan valósítottak meg, és ezzel letették névjegyüket, meghatározták pozíciójukat a kereskedelemben, valamint az épületgépészeti kivitelezésben. Értékrendjükben kiemelt helyen áll a minőségi munka iránti elkötelezettség, mely mellett a határidők betartása, a hatékony és rugalmas munkavégzés munkáik eredményességének a kulcsa. A megrendelői igények állnak a középpontban, melyhez adják a szakértelmüket, a tapasztalatukat, nagy hangsúlyt fektetve a precizitásra.

Simon Péter a Simon Plastics Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A cég 1985-ben alakult egyszemélyes vállalkozásként, mely azóta folyamatos fejlődés és fejlesztések révén közel 350 fővel dolgozik. A vállalkozás az elmúlt 35 év alatt fejlődött a legmagasabb felkészültséget és technológiát megkövetelő autóipari beszállítói szintre, mégis sikerekkel őrizték meg a családias hangulatot. Fő tevékenységük az egyéb műanyag termékek gyártása, közel 100 db műanyag fröccsöntő géppel rendelkeznek, melyekkel autóipari kábelkorbács csatlakozók mellett, audio technikai alkatrészeket állítanak elő.

Varga Gábor a Gumiflex Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A Gumiflex Kft-nél kereskedelmi vezetőként kezdte meg pályafutását 2005-ben. A gumiabroncs kereskedelemmel foglalkozó vállalkozás árbevétele ekkor alig haladta meg az 1 Mrd forintot. 2009-ben lett a cég ügyvezetője, melyben később tulajdonrészt is szerzett. Ezzel megkezdődtek a fejlesztések és a Gumiflex Kft. a korábbi évekhez képest jelentős növekedési pályára lépett. Új telephelyek nyitásával, a saját régi hálózatra alapozva jól működő alvállalkozói hálózatot épített fel, melynek jelenleg 65 tagja van országszerte. Ezzel megteremtette a lehetőségét annak, hogy a Gumiflex Kft. az ország teljes terültén komplex szolgáltatást nyújtson.

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Dr. Vizi László Tamásné vehette át, aki 1990 óta a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanára vehette át, aki 2011-től az intézmény vezetője.

2022.12.02 12:22:30
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu