Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
Regio Regia 163. lapszám
2024-05-13 19:25:20
Június utolsó hétvégéjén ismét áll a bál a tatai v
2024-05-13 19:24:39
A népszavazás eredménye alapján Magyarország lakos
2024-05-13 19:23:57
Sóstón jártam, Sóstón láttam
2024-05-13 19:23:18
25 éves a VOSZ KEVM-i szervezete
2024-05-13 19:22:50
Sóstón jártam, Sóstón láttam

Ötéves születésnapját ünnepelte a látogatóközpont
Sóstón jártam, Sóstón láttam

A székesfehérvári Sóstó Látogatóközpont vidám programokkal, meseelőadással, környezetvédelmi játékokkal, solymászbemutatóval várta a látogatókat ötödik születésnapja alkalmából. Az ünnep keretében adták át a „Sóstón jártam, Sóstón láttam” rajzpályázat díjait.

A születésnapos legnagyobb ajándéka, ha az ünnepen sokan veszik körül, és örömmel köszöntik. A Sóstó Látogatóközpont is így ünnepelhette ötödik születésnapját, hiszen sok százan érkeztek már a délelőtt során az eseményre, ahol kézműves foglalkozásokkal, interaktív előadásokkal, több állomásos sóstós születésnapi nyereményjátékkal, kültéri és beltéri játékokkal, büfével, kóstolókkal tették felejthetetlenné a családok számára a május elsejét.
A délelőtti megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében felidézte a Sóstó Látogatóközpont indulásának történetét. A városrész, a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjával, a Sóstói Stadion felújításával egy gyönyörű, a fehérváriak és az ideérkezők számára egy kedvelt kirándulóhely született. A Sóstó Látogatóközpont szakmai munkájának köszönhetően is egyre növekszik a látogatók száma. Az itt zajló, gyerekeket, felnőtteket, csoportokat megszólító programok középpontjában a természetvédelem, a fenntarthatóság, a környezettudatos életmód áll.
A köszöntőt követően adta át a polgármester és Molnár Orsolya, a központ vezetője a „Sóstón jártam, Sóstón láttam” rajzpályázat nyerteseinek ajándékát. A pályázatra, melyre a természetvédelmi területen szerzett élményeket, a varázslatos értékeket és a természeti csodákat ábrázoló alkotásokat várták, több mint félszáz rajz érkezett három korosztályban.
A helyszínen kiállított rajzokra személyesen adhatta le voksát a közönség. Ez alapján az óvodás korosztályban Róth Miranda, az alsó tagozatosak közül Halász Nikolett, a felsősök közül Virág Lili munkája nyerte el a legtöbbek tetszését. A gyerekek egy kirándulás élményét, a természet szépségét és madárvilágát jelenítették meg színes rajzaikon.
Az ötéves Látogatóközpont születésnapi programjában mindenki megtalálta a kedvére valót. A családok nagy érdeklődéssel hallgatták Lovranits Júlia Miért csíp a szúnyog? című interaktív mese előadását, majd kíváncsian vették körbe Szekeres Esztert, aki solymászbemutatót tartott, de a vele érkezett baglyot is meg lehetett simogatni.
Az ügyes kezűek belekóstolhattak a közösségi festménykészítés élményébe, majd megismerhették a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár munkatársa, Futterer Juci papírszínházában A nagyravágyó feketerigó történetét. Mészáros Ádám interaktív természetismereti foglalkozásához is sokan csatlakoztak. A Sóstó Látogatóközpont szakavatott vezetője ízelítő ökotúrán a Sóstó-Homokbánya Természetvédelmi Területének szépségeit mutatta be, és a Sóstói Stadion és a Vidi Múzeum titkaiba engedett betekintést a vezetett stadiontúra.
A kiállítók között sétálva a bátrabbak megsétáltathatták a lópiócát, mely, mint megtudtuk, szúnyoglárvákkal táplálkozik, valamint megtekinthették az Apiterápiás Ház méhbemutatóját. Bemutatókkal készült a Sóstó Vadvédelmi Központ, a Szent István Király Múzeum gyógynövény-simogatója játékos feladatok elé állította a vállalkozó szelleműeket, ahol nemcsak tapintani, de szaglászni is lehetett.
A Duna Múzeum csigaemelős szerkezetével, óriás társasával, mikroszkópos foglalkozásával és számos ökojátékával, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Gaja Környezetvédő Egyesület, a Fejérvíz Zrt. a kicsik és nagyok számára is lenyűgöző kotró munkagépével, lajtoskocsijával, vízkóstolóval és totójával, valamint homokozójával jelentkezett. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, Farkas Júlia, a Szent István Mézlovagrend, illetve a Tudor Játékcsalád különleges stratégiai táblás fajátékaival vette ki részét a forgatagból, és a Fanyűvők Játszóház is sok-sok élményt kínált.
TO

2024.05.13 19:23:18
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu