Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
Regio Regia 163. lapszám
2024-05-13 19:25:20
Június utolsó hétvégéjén ismét áll a bál a tatai v
2024-05-13 19:24:39
A népszavazás eredménye alapján Magyarország lakos
2024-05-13 19:23:57
Sóstón jártam, Sóstón láttam
2024-05-13 19:23:18
25 éves a VOSZ KEVM-i szervezete
2024-05-13 19:22:50
Június utolsó hétvégéjén ismét áll a bál a tatai v

31. Víz, Zene, Virág Fesztivál
Június utolsó hétvégéjén ismét áll a bál a tatai várban

Stílszerűen, a tatai várban rendezték az idei Víz, Zene, Virág Fesztivál sajtótájékoztatóját. A meghívó a várkávézó teraszára szólt, de a hirtelen jött zápor bekergette a résztvevőket a kávézóba. Megtudtuk, hogy a három évtizedes múltra visszatekintő esemény június 28. és június 30. között várja az érdeklődőket, kedvezményekkel, régi és új programelemekkel valamint közkedvelt fellépőkkel, egy új szereplő, a Blue Hill Média Kft. szervezésében.

A 2024-es Víz, Zene, Virág Fesztiválon, három színpadon zajlanak majd a programok az Öreg-tó partján, június utolsó hétvégéjén.
- Egy jó hírt oszthatunk meg - köszöntötte a sajtó képviselőit Michl József polgármester -, hiszen Tata legnagyobb fesztiválja ezen a nyáron újra kinyitja kapuit. Megújul és frissül a program, de megőrzi régi hagyományait is, hogy minden korosztálynak élményeket adjon, méltóképpen a tatai nyári programsorozat színvonalához.
- Hálásak vagyunk a Víz, Zene, Virág Egyesület hosszú éveken át végzett munkájáért, s mivel az önkormányzat elkötelezett abban, hogy ez a nagy múltú esemény fennmaradjon, ezért természetes módon segítséget nyújtottunk a megszervezéséhez.
A városvezető tájékoztatott arról, hogy az önkormányzat döntése alapján támogatják a tataiak részvételét a fesztiválon. Ennek megfelelően a Tata Kártyával megvásárolt jegyek kedvezményesek lesznek, és családi kedvezményekkel is lehet majd belépőket vásárolni, a különbözetet a város felajánlja a szervezőknek, ezzel segítve a rendezést.
- A gazdasági helyzet - mondta Esőssy András, a Víz, Zene, Virág Egyesület elnöke -, a pénzügyi és humánerőforrás hiány miatt idén nem tudtuk volna megrendezni az eseményt olyan színvonalon, amelyet magunktól elvárnánk, ezért kerestünk egy partnert, mely a mi tapasztalataink felhasználásával méltóképpen tovább tudja vinni ezt a rendezvényt. A Blue Hill egy ilyen szervezet, jelentős tapasztalattal bír, képes alkalmazkodni a jelen kihívásaihoz és igényeihez, s megvan benne az az erő és szellemi háttér, ami ahhoz szükséges, hogy egy nagyon jó fesztivált csináljanak.
A háromnapos rendezvényen idén nyáron többek között nagykoncertet ad Ákos, színpadra áll Pápai Joci, a Wellhello, T. Danny, Desh, a Nox és a Bagossy Brothers, lesznek víziprogramok, az előző esztendőkhöz képest nagyobb szerepet kapnak a virágok, megrendezik a hagyományos tűzijátékot valamint a tóátúszást, helyi tehetségek mutatkoznak be, a családokat ingyenesen használható játszóterek várják, és találkozhatunk számos civil szervezettel is.
- Fontos ez a nap - tette hozzá Jakab Jácint fesztiváligazgató, a Blue Hill Events ügyvezetője -, hiszen elmondhatjuk, hogy megújult erővel együttműködő partnerek találtak egymásra, s bár az időnk rövid, a legfontosabb számunkra az, hogy megőrizzük és tovább vigyük a fesztivál színvonalát. A lelkesedésen túl persze megfelelő szakmai bázis is kell a feladathoz, a Blue Hill mögött pedig 20 éves múlt áll, s egy olyan csapat és kapcsolati háló, amely biztosíték a sikeres folytatáshoz. 2024-ben olyan előadók érkeznek Tatára, akik vagy nagyon régen, vagy még egyáltalán nem voltak a Víz, Zene, Virág Fesztiválon, de megtartjuk a hagyományos programokat is, melyek a vízhez és a virágokhoz kötődnek.
Jakab Jácint elmondta, az is fontos szempont számukra, hogy - az önkormányzat kérését figyelembe véve - normalizálják a fesztivál területén megvásárolható ételek és italok árait. Ennek megfelelően ársapkát vezetnek be, s folyamatosan ellenőrizni fogják annak betartását. Idén először családi kedvezmények is lesznek a rendezvényen, egyébként átlagosan 20%-kal olcsóbban lehet majd belépőket venni az előző évekhez képest, és családi bérletet is válthatnak a látogatók.
A Víz, Zene Virág Fesztivállal kapcsolatosan további információkat az esemény honlapján és közösségi oldalán találnak az érdeklődők a következő hetekben:
https://www.vizzenevirag.com/

VK
Fotók: Kiss T. József

2024.05.13 19:24:39
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu