Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
"Életeket menthetünk!"
2025-02-06 11:00:38
Egyre népszerűbb az ONYA
2025-02-06 10:50:39
A 60 éves Bányász Színpad a színpadon
2025-02-04 14:33:34
2024 a második legsikeresebb beruházási év volt
2025-02-04 14:14:15
"Fermentálj  a hosszú életért!" receptverseny
2025-01-29 17:13:03
"Fermentálj  a hosszú életért!" receptverseny

Újból meghirdeti receptversenyét a Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság, valamint a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. Pályázatunkkal közelíteni szeretnénk az "Ételed legyen a gyógyszered" életfelfogáshoz. Hiszen környezetünk és életvezetési szokásaink miatt egyre több civilizációs betegség válik népbetegséggé, aminek hátterében bélflóránk károsodása áll.

A következmények: immunrendszerünk gyengülése és az autoimmun betegségek számának növekedése. A legújabb kutatások alapján ma már tudjuk, hogy a bélflóránkat alkotó mikroorganizmusok befolyásolják lelki állapotunkat, étvágyunkat, betegségeinket és egészségünket is!

A bélflóra helyreállításához étkezési szokásainkon kellene változtatnunk, de milyen ételeket együnk? Nagyon jók a mikrobiom számra a fermentált/ élőflórás / ételek. A fermentálás, vagyis  erjesztés azt jelenti, hogy az élelmiszert- zöldséget, gyümölcsöt, húst- erjedni vagy savanyodni hagyjuk, a legegyszerűbb esetben 2-3 százalékos sóoldattal keverjük össze, ami ízesíti, tartósítja ételünket, kedvező feltételeket teremt a hasznos baktériumok szaporodásának, ráadásul a fermentált ételek könnyebben emészthetők nyers változataiknál. Hiszen fermentálással (testen kívüli emésztéssel) az ételeinkben lévő káros anyagok nagy része lebomlik és helyettük hasznos élőflóra - probiotikumok és enzimek-  keletkezik.

A "Fermentálj a hosszú életért!" receptversenyt őseink rég elfelejtett tudásának újraélesztése hívta életre. A harmadszor kiírt pályázat eddigi résztvevői is bizonyították mennyi kreativitás és múltból jövő tudás szunnyad a mélyben. Tavaly olyan izgalmas recepteket kóstolhattunk meg a díjátadón mint a székelyföldi tőtike kovászolt lapiból, a fermentált kölestorta, a kovászos sós babka, a garnélás rizottó fermentált zöldségekkel, a csilis fermentált babból készült quesadilla, vagy éppen a szelídített fermentált babból készült alföldi babfőzelék.

Ezért is szeretnénk minél szélesebb körben bemutatni, divattá tenni, hogy valóban  "ételünk lehet a gyógyszerünk".
Kérjük, hogy bátran kísérletezzenek, varázsoljanak és legyenek részesei egy új "tudatos és gyógyító konyhaművészet" megteremtésének! A legjobb recepteket idén is megjelentetjük egy kiadványban.

Pályázati kiírás
Pályázhat mindenki, aki szeretne tenni azért, hogy hosszú évtizedeken át egészséges maradjon, vagy ha már megbetegedett, a gyógyító konyha receptjeivel visszataláljon az egészség útjára.

Az elbírálás szempontjai:
Az étel-ital  / legyen az gyümölcs, zöldség, kefir, joghurt, sajt, bor, sör stb./  megfeleljen a fermentálás szabályainak. / Erről az interneten is tájékozódhat! / Az elbírálás során figyelembe vesszük, hogy az adott fogás mennyire illeszkedik az egészséges táplálkozás ajánlásaihoz, amit hazánkban az OKOSTÁNYÉRŽ foglal össze, erről a www.okostanyer.hu oldalon kaphat információt / A receptek hozzávalóit kérjük megadni, a recept után pedig kérjük, írja le a használt fűszer, összetevő / összetevők/ élettani hatásait, és mindazt, amit fontosnak tart. Várjuk az ételről-italról készített fotóikat is, ezek hiányában érvénytelen a pályázat!

Minden pályázó minimum 1, maximum 3 recepttel vehet részt a versenyben, ezzel automatikusan és térítésmentesen hozzájárul receptjének megjelentetéséhez!

Akik elbírálják az önök receptjeit:
B. Király Györgyi kommunikációs szakember, a Kor Kontroll Társaság elnöke
Dr. Csicsor János vegyészmérnök
Dr. Halmy Eszter a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke
Horváth Szilárd az MTVA szerkesztő-műsorvezetője
Paor Lilla a Hatoscsatorna főszerkesztője
Páncsity Ferenc EM Technológia szakértő
Szűcs Zsuzsanna a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke

A pályázatokat e-mailben kérjük a következő címre eljuttatni:
receptverseny@korkontrolltarsasag.hu
Beküldési határidő: 2025. július 31.
A legjobb recepteket ismét megjelentetjük!
A nyerteseket értékes jutalmak- étrend-kiegészítők, ingyenes szűrővizsgálati voucherek, wellness hétvégék -  várják!

https://korkontrolltarsasag.hu/hu/cim:Indul-a-Fermentalj-a-hosszu-eletert-34-receptverseny

További információ:
B. Király Györgyi  elnök
Kor Kontroll Társaság
telefon: +36 (30) 949-3904
e-mail: bkiralygyorgyi@gmail.com

2025.01.29 17:13:03
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu